Ricky van Haaren terug in Nederland na opmerkelijke stap

Reacties

Hij was ooit een toptalent van Feyenoord en speelde de laatste jaren bij verschillende clubs in het buitenland, maar is komend seizoen te bewonderen in de Tweede Divisie: Ricky van Haaren (29) gaat aan de slag bij Quick Boys.

Ricky van Haaren terug in Nederland na opmerkelijke stap
© Pro Shots

Van Haaren begon in de jeugdopleiding van Excelsior en stapte over naar Feyenoord, waar hij gold als toptalent. Op 2 mei 2010 debuteerde hij onder trainer Mario Been in het eerste elftal, maar een echte doorbraak in De Kuip kwam er nooit. Hij speelde in de jaren daarna nog voor VVV-Venlo, ADO Den Haag en FC Dordrecht, voordat hij in 2015 bij Dinamo Boekarest belandde. Daarmee begon hij aan een wonderlijke trip langs Sanliurfaspor (Turkije), FC Dordrecht, AS Trencín, Slovan Bratislava (beiden Slowakije) en Olimpia Grudziadz (Polen).

Bij laatstgenoemde club speelde hij vorige maand zijn laatste wedstrijd, waarna hij nu dus aansluit bij de topamateurclub uit Katwijk. 'Het is een bewuste keuze geweest om terug te keren naar Nederland. Vanwege de coronacrisis wachten clubs heel lang met het aantrekken van spelers. Bovendien heb ik een aantal mooie avonturen gehad in het buitenland. Daar wordt het voetbal anders gespeeld dan hier. Die ervaringen pakt niemand me meer af', zo legt Van Haaren uit op de website van Quick Boys.

Komend seizoen staat in de Tweede Divisie ook de dorpsderby tussen VV Katwijk en Quick Boys op het programma. Saillant voor Van Haaren, want zijn zeven jaar jongere broertje Danny speelt bij de concurrent. Overigens hengelde Quick Boys eerder ook al Ruud Boymans binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.