'Richarlison verlaat trainingskamp en staat voor megatransfer naar Everton'

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Richarlison de eerste grote aankoop van Marcel Brands bij Everton gaat worden. Sky Sports meldt dat de aanvaller het trainingskamp van Watford in Oostenrijk heeft verlaten en dat Richarlison in de aankomende 24 uur medisch gekeurd zal worden in Liverpool.

'Richarlison verlaat trainingskamp en staat voor megatransfer naar Everton'

Engelse media pakten afgelopen vrijdag al groots uit met de vermeende interesse van Everton in Richarlison en een megatransfer lijkt er nu inderdaad aan te komen. Everton gaat volgens de berichtgeving liefst 55,9 miljoen euro betalen voor Richarlison. Watford maakt in dat geval een enorme winst op de aanvaller, die vorig jaar voor 12,4 miljoen euro werd overgenomen van Fluminense. Watford troefde toen Ajax af.

De nieuwe manager van Everton, Marco Silva, werkte bij Watford al samen met de 21-jarige Richarlison. De aanvaller kende een vliegende start van zijn avontuur in de Premier League, maar zakte na het vertrek van Silva behoorlijk terug. Toch heeft Everton veel geld voor hem over.

Met een transfersom van 55,9 miljoen euro zou Richarlison de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Everton worden. Het record staat nu nog op naam van Gylfi Sigurdsson, die vorig jaar voor circa 50 miljoen euro overkwam van Swansea City. Watford verkocht nog nooit eerder een speler voor zo veel geld. In januari 2017 ging Odion Ighalo voor 23,3 miljoen euro naar het Chinese Changchun Yatai en hij is momenteel nog de speler waar Watford de hoogste transfersom voor incasseerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.