Rice heeft niet té veel respect voor Frenkie de Jong en wil 'vies spelletje' spelen

Reacties

Declan Rice is donderdag niet van plan té veel respect te tonen voor Frenkie de Jong in het Nations League-duel tussen Nederland en Engeland. De middenvelder van Engeland is van plan 'een vies spelletje' te spelen als dat nodig is. 

Rice heeft niet té veel respect voor Frenkie de Jong en wil 'vies spelletje' spelen
Nederland
Nederland
nv
3 - 1
Engeland
Engeland

Rice speelde drie interlands voor Ierland, maar omdat dat allemaal vriendschappelijke wedstrijden waren, had de middenvelder van West Ham United de mogelijkheid om nog over te stappen naar het Engelse nationale elftal. Die beslissing nam hij eerder dit jaar, waarna bondscoach Gareth Southgate hem op 22 maart liet debuteren in het EK-kwalificieduel met Tsjechië.

Voor de halve finale van de Nations League tegen Engeland wordt er wederom een basisplaats verwacht voor de twintigjarige Rice. De middenvelder van The Hammers wordt in Engeland in verband gebracht met een overstap naar Manchester United en Manchester City en daarmee is hij een van de meest begeerde speler op de Engelse velden. De status van een van de grootste talenten van Europa deelt hij met onder anderen Frenkie de Jong, met wie hij donderdag oog in oog staat. 'Hij is een fantastische speler', stelt Rice op de persconferentie vooraf aan het duel met Oranje.

Rice kijkt uit naar de duels die hij met De Jong zal uitvechten in het Portugese Guimarães. 'Ik geniet van de kans die ik krijg om mezelf met hem te meten. Maar ik kan hem niet té veel respect geven op het veld, want dan zal hij het spel volledig dicteren. Je moet ook een beetje vies durven te spelen om hem uit zijn spel te halen. Ik ben ervan overtuigd dat we Nederland en De Jong als team kunnen stoppen.'

Hoewel Rice met West Ham United geen Champions League speelt volgend seizoen hoopt hij het in de toekomst ook in het miljardenbal tegen De Jong op te kunnen nemen. 'Voor een jonge speler heb ik een heel goed seizoen gehad. Maar nu sta ik, als ik word opgesteld, voor de grootste wedstrijd in mijn leven: de halve finale van een toernooi tegen een geweldig team. Dit is een ander niveau.'

Oranje vs. Engeland: Koeman, Robben en de hattrick van Van Basten
'Het wordt een interessante transferzomer voor de Oranje-internationals'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.