Reus: 'We willen ook zo goed zijn tegen Nederland'

Duitsland maakte dinsdag indruk met een 8-0 zege op Estland, maar Marco Reus richt zich meteen na de EK-kwalificatiewedstrijd in Mainz al op het treffen met Nederland.

Reus opende na tien minuten de score en zorgde acht minuten voor rust voor 5-0 door een vrije trap fraai binnen te schieten. 'Ons doel was veel doelpunten te maken', reageerde de aanvaller van Borussia Dortmund na de wedstrijd. 'Deze tegenstander is voor ons echter niet echt een goede graadmeter. We blijven realistisch en willen tegen Nederland ook zo goed zijn.'

Daarmee keek Reus meteen vooruit naar de eerstvolgende wedstrijd in Groep C: op 6 september komt Nederland op bezoek in Hamburg en dan kan Duitsland een enorme stap zetten richting EK-kwalificatie. Manuel Neuer hield zich daar nog niet mee bezig. 'Ik ben zeer tevreden. We kunnen trots zijn op wat we hebben laten zien de afgelopen twee interlands', aldus de doelman van Bayern München, die zaterdag ook tegen Wit-Rusand zijn doel schoon hield (0-2).

'Het vroege doelpunt vandaag was belangrijk en daarna zagen we dat de tegenstander niet zo sterk was', vervolgde Neuer. 'We speelden een geweldige wedstrijd tegen Nederland, hoewel we uiteindelijk het geluk hadden met de winst. We willen proberen ons te blijven verbeteren zodat we in de zomer van 2020 een heel goed team hebben staan.'

Na het thuisduel met Nederland staan voor Duitsland nog vier wedstrijden op het programma in Groep C: Noord-Ierland (uit), Estland (uit), Wit-Rusland (thuis) en Noord-Ierland (thuis).