Resultaten in toppers zorgen voor atypische KKD-avond

Reacties

De (sub)top kwam vrijdagavond in actie tegen elkaar en dus konden de teams die strijden om het kampioenschap op het tweede niveau goede zaken doen. Het leek een veelbelovende avond te worden, maar er veranderde weinig in de top van de Keuken Kampioen Divisie.

Resultaten in toppers zorgen voor atypische KKD-avond
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De koploper van de competitie en de koploper van de tweede periode stonden tegenover elkaar in Leeuwarden, maar het werd geen hoogstaande wedstrijd. De beste kansen waren voor SC Cambuur, dat NEC-keeper Mattijs Branderhorst uit zag groeien tot plaaggeest. Hij keerde op knappe wijze inzetten van Robin Maulun en David Sambissa.

Het betekende voor de tweede keer op rij puntenverlies voor Cambuur, dat in speelronde twaalf met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong FC Utrecht.

De Graafschap
De Graafschap
0 - 0
Excelsior
Excelsior

Als nummer twee van de competitie kon De Graafschap profiteren van het puntenverlies van de koploper, maar De Superboeren kwamen zelf ook niet verder dan een gelijkspel. Hoe De Graafschap de rust haalde met de nul, zal de thuisclub zelf eigenlijk ook niet echt weten. Excelsior raakte in de eerste helft liefst driemaal de lat. Jeffry Fortes poeierde op de kruising, Siebe Horemans teisterde de lat na een corner en Elías Már Ómarsson kopte net iets te hoog in. In de tweede helft kreeg de lat wat meer rust, maar op het scorebord veranderde niets.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Zou NAC Breda dan wel profiteren bovenin? Het antwoord is nee. In Brabant kwam de productie pas laat op gang. In de eerste helft dacht Sydney van Hooijdonk al vroeg te scoren, maar de spits van de thuisclub stond buitenspel. Twintig minuten voor tijd werd de openingstreffer gemaakt door Mael Corboz, maar hij verrichtte met zijn schot nog het minste werk. Maecky Ngombo had daarvoor immers een gigantische sprint langs de linkerzijlijn afgelegd, waarna hij zijn teamgenoot vond met een balletje breed.

Voor de 0-1 gebeurde er weinig in Breda, maar NAC kwam razendsnel naast Go Ahead. Doelpuntenmaker Corboz veroorzaakte enkele minuten na zijn treffer een penalty en Ivan Ilic benutte dat buitenkansje voor de 1-1. Daar bleef het bij, waardoor ook NAC niet profiteerde van puntenverlies van de concurrentie.

Met nog twee duels te gaan op de maandag, zijn er in speelronde dertien van de KKD nog maar zestien doelpunten gemaakt. Ter vergelijking: in de vorige speelronde werd er liefst 34 keer gescoord. 

Overige uitslagen


Vr 1 nov. 2019

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
6
Go Ahead Eagles
29
12
12
5
49-41
+8
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.