Restant gestaakte Limburgse derby levert geen winnaar op

Het restant van de op 29 oktober gestaakte Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Roda JC heeft maandag geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kwamen wel tot scoren in De Geusselt.

MVV Maastricht
1 - 1
Roda JC Kerkrade

De wedstrijd van 29 oktober in Maastricht werd vlak voor rust gestaakt toen de supportersgroepen van MVV en Roda elkaar bekogelden met vuurwerken en elkaar te lijf wilden gaan. Scheidsrechter Joey Kooij besloot toen de derby definitief te staken.

In De Geusselt moesten maandag nog een paar minuten uit de eerste helft en een complete tweede helft afgewerkt werden. In de tweede helft was het MVV dat de score opende via Mitchy Ntelo. De Belg was bij de tweede paal alert na een scherpe voorzet van Mitchel Keulen.

De voorsprong van de thuisploeg bleef niet lang staan. Vijf minuten later vond Xian Emmers het net voor de gasten uit Kerkrade. Bryan Limbombe zag MVV-keeper Romain Matthys moeizaam redding brengen op zijn venijnige schot, waarna Dylan Vente de rebound tegen de paal schoot. Emmers was vervolgens het snelst bij de bal en tikte alsnog de 1-1 binnen.

In het restant van de tweede helft kwamen beide Limburgse teams niet meer tot scoren. Roda bezet na het gelijkspel de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie en MVV moet voorlopig genoegen nemen met de twaalfde plaats.