Reservespits NEC kan overstappen naar Serie A

Reacties

NEC raakt Thibo Baeten mogelijk kwijt aan Torino. De negentienjarige spits staat pas een half jaar onder contract bij de Nijmeegse club en kan nu alweer vertrekken. En dat terwijl hij niet eens zeker is van een basisplaats onder trainer Rogier Meijer.

Reservespits NEC kan overstappen naar Serie A
© Pro Shots

Baeten kwam in januari naar NEC, dat hem overnam van Club Brugge. De spits tekende een contract tot medio 2024 en scoorde één keer in tien optredens in de Keuken Kampioen Divisie. Na de onverwachte promotie van NEC naar de Eredivisie stond vast dat Baeten niet de eerste spits zou worden.

Terwijl technisch directeur Ted van Leeuwen nog altijd zoekt naar een nieuwe spits mogen Baeten en Ole Romeny uitvechten wie voorlopig de voorkeur krijgt van Meijer. Romeny, vorig seizoen verhuurd aan Willem II, leek die strijd de afgelopen weken te winnen. Baeten scoorde weliswaar zes keer, maar deed dat in de openingswedstrijd tegen de amateurtak.

NEC houdt de kaken voorlopig op elkaar als het gaat om een mogelijke overgang van Baeten naar Torino. De nummer zeventien van het afgelopen Serie A-seizoen ziet in de jonge spits een belofte voor de toekomst. Mocht hij niet meteen bij het eerste elftal aansluiten, dan gaat Baeten naar de Onder-19.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Meer T. Baeten
Meer over T. Baeten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.