Reserves helpen Feyenoord aan heerlijke generale voor bekerfinale

Reacties

Feyenoord heeft woensdagavond op bezoek bij Willem II de zesde Eredivisie-zege op rij geboekt. Ook met een B-team hadden de Rotterdammers weinig moeite met de thuisploeg: 1-5.

Reserves helpen Feyenoord aan heerlijke generale voor bekerfinale

Met het oog op de KNVB-bekerfinale van aanstaande zondag tegen AZ gaf trainer Giovanni van Bronckhorst de helft van zijn basiselftal rust. Karim El Ahmadi, Sven van Beek, Nicolai Jørgensen, Sam Larsson, Jean-Paul Boëtius en Robin van Persie begonnen op de reservebank, op het laatste moment werd ook Steven Berghuis uit voorzorg van het wedstrijdformulier geschrapt.

Willem II rook bloed tegen het B-team van Feyenoord en zette flink aan in de openingsfase. Thom Haye was kansrijk na zwak ingrijpen van Brad Jones, maar Ridgeciano Haps blokte zijn inzet een meter voor de doellijn. Aan de andere kant zorgde Bilal Basaçikoglu voor het nodige gevaar, maar zijn vizier stond niet op scherp. Dat was bij Dylan Vente wel het geval. De achttienjarige spits kwam bij de eerste paal voor zijn man en tikte een scherpe voorzet van Jens Toornstra binnen: 0-1.

Dylan Vente (18) opende de score met zijn tweede Eredivisie-treffer.
Dylan Vente (18) opende de score met zijn tweede Eredivisie-treffer.

Na de hervatting kwam Willem II een stuk minder goed voor de dag. In de 51ste minuut ging het helemaal mis bij het uitverdedigen. Pedro Chirivella verloor op knullige wijze de bal aan Sofyan Amrabat, die doorliep naar de rand van het zestienmetergebied en via de hand van Timon Wellenreuther én beide palen raak schoot: 0-2.

Zes minuten later volgde de derde treffer van Rotterdamse zijde. Na een uitstekende aanval kwam de bal aan de rechterkant bij Kevin Diks, die strak voorgaf. Basaçikoglu kon er net niet bij, maar Tonny Vilhena kon bij de tweede paal wel raak schieten: 0-3. De angel was daarmee uit de wedstrijd, hetgeen Van Bronckhorst aangreep om ook Haps en Toornstra nog wat rust te gunnen richting de bekerfinale van zondag.

Vilhena maakte in Tilburg alweer zijn elfde competitietreffer van het seizoen.
Vilhena maakte in Tilburg alweer zijn elfde competitietreffer van het seizoen.

Amrabat en Vilhena kregen vervolgens nog kansen op de 0-4, maar het was Willem II dat scoorde. Waar Fran Sol zijn zeventiende van het seizoen er niet in kreeg, was collega Bartholomew Ogbeche wel trefzeker. De Nigeriaan kopte bij de tweede paal raak uit een hoekschop: 1-3. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Na een snelle uitbraak legde Basaçikoglu eerst breed op Vente, die simpel kon binnentikken: 1-4. In de extra tijd deed Basaçikoglu zelf de laatste duit in het zakje door de bal over Wellenreuther te stiften.

Ogbeche raakte in de slotfase nog de paal namens Willem II, dat verzuimde zich definitief veilig te spelen. De Tilburgers staan met nog twee duels te gaan veertiende met zes punten meer dan nummer zestien Roda JC. Feyenoord is al zeker van de vierde plaats met acht punten minder dan AZ en elf meer dan Utrecht, dat donderdag in actie komt tegen FC Groningen.

'Gretige Vilhena veruit de beste man bij Willem II - Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.