Reorganisatie in Sittard: Hofland hoofdcoach, Ultee manager

Reacties

Kevin Hofland is de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De huidige assistent-trainer schuift door naar de stoel die nu nog wordt bemand door Sjors Ultee. De laatste blijft ook verbonden aan de Limburgse club; hij gaat verder in een duobaan als technisch manager én assistent-trainer.

Reorganisatie in Sittard: Hofland hoofdcoach, Ultee manager
© Pro Shots

Kristof Aelbrecht blijft aan als assistent-coach. De club is met alle drie de trainers akkoord over een nieuw tweejarig contract. De KNVB heeft dispensatie verleend voor de gekozen oplossing. Hofland zal – evenals Aelbrecht - zijn cursus Coach Betaald Voetbal op korte termijn niet kunnen afronden vanwege de coronacrisis, maar mag van de bond vanwege de uitzonderlijke omstandigheden toch al als hoofdtrainer aan de slag.

Lang zag het er naar uit dat voormalige verdediger van Fortuna komende zomer zou vertrekken uit Sittard. Het was een publiek geheim dat de ex-international een moeizame relatie onderhoudt met technisch manager Sjoerd Ars. Dat probleem is getackeld in de nieuwe constructie. Ars gaat verder in een rol als hoofd internationale scouting en transfers en zal niet meer rechtstreeks met het eerste elftal te maken hebben. Door Ultee zijn positie nu te laten overnemen, kiest Fortuna voor een niet alledaagse oplossing. De Utrechter gaat Hofland assisteren, maar is als technisch manager ook de man die hem moet gaan beoordelen.

'Niet gebruikelijk misschien, maar voor ons wel een logische constructie', reageert Ultee. 'In de praktijk gaan Kevin, Kristof en ik het technisch beleid met zijn drieën invullen. We hebben dit seizoen heel prettig samengewerkt en dat zal zo blijven in de nieuwe opzet. Als hoofdcoach zal Kevin taken van me overnemen, bijvoorbeeld richting de media, maar veel zal ook bij het oude blijven. Ik blijf actief op het veld en zal tijdens wedstrijden ook op de bank zitten.'

Vindt Ultee het niet bezwaarlijk dat hij na een jaar als hoofdcoach terugkeert in een rol als assistent? 'Uiteindelijk is mijn ambitie het hoofdtrainerschap, dat is niet veranderd. Toen we bij Fortuna in gesprek gingen over het nieuwe seizoen, heb ik ook gelijk gezegd dat ik niet assistent wilde worden. Dat was raar geweest en niet goed voor mijn ontwikkeling als trainer. Maar in de oplossing die we nu gezamenlijk hebben gekozen, kan ik me wel goed vinden. Alleen technisch manager had ik óók niet willen zijn. Maar de combinatie van de twee functies spreekt me wel aan. Ik blijf actief op het veld, waar mijn passie ligt, en kan me ontwikkelen in een andere rol. Als technisch manager zal ik me onder meer richten op contacten met andere clubs, de KNVB en zaakwaarnemers. Met die ervaringen verwacht ik over één of twee jaar nog een betere hoofdtrainer te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.