'Rentree van Luis Enrique als bondscoach leidt tot nieuwe soap in Spanje'

Reacties

Het lijkt er sterk op dat Luis Enrique na een loodzware periode terugkeert als bondscoach van Spanje. De manier waarop dat nu naar buiten is gekomen, leidt echter tot nieuwe onrust rondom de nationale ploeg. Bondsvoorzitter Luis Rubiales is bij verschillende Spaanse media de gebeten hond, vooral vanwege de wijze waarop Robert Moreno nu aan de kant wordt gezet.

'Rentree van Luis Enrique als bondscoach leidt tot nieuwe soap in Spanje'
© Pro Shots

Enrique trad in juli 2018 (direct na het teleurstellend verlopen WK) aan als keuzeheer van de nationale ploeg, maar legde zijn functie eerder dit kalenderjaar neer vanwege trieste familie-omstandigheden. Later werd bekend wat die omstandigheden waren: zijn jonge dochtertje werd ernstig ziek. Eind augustus overleed zij vervolgens, op negenjarige leeftijd. De afgelopen vijf maanden nam Moreno de honneurs waar en onder zijn leiding plaatste Spanje zich soeverein voor het EK.

Radiozender Cadena Cope meldt nu dat Enrique een rentree maakt en dus tijdens het EK de leiding zal hebben over La Roja. De Spaanse voetbalbond heeft voor dinsdagmiddag inmiddels een persconferentie aangekondigd. In Spanje gaat iedereen ervan uit dat dan de rentree van de ex-middenvelder van onder meer Barcelona en Real Madrid officieel wereldkundig zal worden gemaakt.

Onrust
Het nieuws lekte maandag overigens kort voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Spanje (een 5-0 zege op Roemenië) uit, hetgeen in Spanje tot de nodige onrust heeft geleid. Na afloop sloeg Moreno de persconferentie namelijk over. Sterker nog: hij gaf geen enkel interview en verscheen niet in de mixed-zone. Verschillende Spaanse media stellen dat dat wijst op het feit dat hij niet blij is met de manier waarop de Spaanse bond de berichtgeving rondom zijn toekomst heeft aangepakt. Dat zou ook blijken uit het feit dat Moreno maandagavond in tranen afscheid heeft genomen van de spelersgroep en vervolgens hevig geëmotioneerd het stadion heeft verlaten, zo meldt Marca.

De pijlen richten zich vooral op bondsvoorzitter Luis Rubiales. Diezelfde preses besloot anderhalf jaar geleden om een paar dagen voor het WK 2018 bondscoach Julen Lopetegui te ontslaan, toen plotseling bekend werd dat hij na het mondiale eindtoernooi aan de slag zou gaan als trainer van Real Madrid. De huidige situatie wordt gezien als een volgende communicatie-flater van de Spaanse voetbalbond.

Die handelswijze (en de onvrede daarover bij Moreno) leidt er waarschijnlijk toe dat de ontgoochelde oefenmeester helemaal vertrekt bij de nationale ploeg, terwijl de vaste rechterhand van Enrique eerder heeft gezegd dat hij zonder moeite weer een stap terug zou doen, als zijn vriend zou besluiten om terug te keren in zijn functie. Als Moreno inderdaad zijn koffers pakt, zou Juan Carlos Unzué assistent van Enrique worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.