Rentree van Babel drijft Lang naar uitgerekend FC Twente

Reacties

Noa Lang maakt het seizoen af bij FC Twente. De twintigjarige vleugelaanvaller wordt door de Tukkers tot het einde van de huidige jaargang gehuurd van Ajax.

Rentree van Babel drijft Lang naar uitgerekend FC Twente
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Lang speelde in de jeugd van Feyenoord, maar maakte in 2013 de overstap naar Ajax, de club waar hij altijd al fan van was. In september 2019 werd hij door trainer Erik ten Hag overgeheveld van Jong Ajax naar de A-selectie, waar hij een stormachtige entree maakte.

Door blessures van David Neres en Zakaria Labyad mocht hij een paar keer opdraven in het eerste elftal, waar hij tijdens zijn basisdebuut grote indruk maakte. Op bezoek bij FC Twente (!) kwamen de Enschedeërs met 2-0 voor, maar met een hattrick had Lang uiteindelijk een enorm aandeel in de 2-5 overwinning. In diezelfde wedstrijd viel overigens ook Quincy Promes uit met een blessure, waardoor Lang een van de weinige aanvallende opties was.

Bijna zeven weken nadat hij de Tukkers dus over de knie legde, maakt hij nu de (tijdelijke) overstap naar de Grolsch Veste. Mede door de rentree van Ryan Babel in Amsterdam was Lang een plekje gedaald in de aanvallende pikorde, terwijl Promes hersteld is en Neres eveneens op de weg terug is. Eerder op de vrijdag sprak Ten Hag zich al uit over de toekomst van Lang. 'Zijn perspectief is toch anders geworden. Nu moet hij ervaring op gaan doen. Wij hopen hem daarvoor een halfjaar te verhuren.' Dat is nu dus gelukt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.