Rentree 'persoonlijkheid' Jansen opsteker voor Emmen in aanloop naar PSV-uit

Reacties

Anco Jansen maakt deel uit van de wedstrijdselectie van FC Emmen voor het bezoek aan PSV. Zaterdagavond wordt er in Eindhoven om 20.00 uur afgetrapt.

Rentree 'persoonlijkheid' Jansen opsteker voor Emmen in aanloop naar PSV-uit
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Blessureleed (hamstring) zorgde ervoor dat de middenvelder vorige week bij de competitie-ouverture, een 3-5 nederlaag tegen VVV-Venlo, nog niet bij de selectie zat. Vorig seizoen werd Jansen geplaagd door een slepende knieblessure, al mocht hij voor de coronabreak al diverse keren invallen.

De terugkeer van de 31-jarige middenvelder is een flinke opsteker, meent coach Dick Lukkien. 'Dat Anco er weer bij is, is voor ons van grote waarde. Ook als hij niet gelijk gaat spelen, is zijn aanwezigheid voor onze selectie enorm belangrijk. Hij is voor ons een belangrijke persoonlijkheid in de kleedkamer.'

In tegenstelling tot Jansen is Michael de Leeuw nog niet van de partij. De spits, die eveneens het duel met VVV miste, is nog niet hersteld van zijn liesklachten. 'Er zit wel vooruitgang in, maar in overleg met hem hebben we besloten hem niet mee te nemen naar Eindhoven. We willen graag volgende week tegen Willem II gebruik van hem kunnen maken', aldus Lukkien.

Lukkien weet dat Emmen in Eindhoven een zware kluif wacht. 'Ik ben benieuwd naar het niveau dat we halen tegen PSV. Ik vond PSV tegen FC Groningen (1-3 zege, red.) een zeer sterke indruk maken en de wedstrijd controleren. Wat betreft de uitslag van onze wedstrijd tegen VVV, dat geeft geen goed gevoel. Maar als ik kijk naar het voetbal dat we in grote delen van de wedstrijd hebben laten zien, kunnen we daar in ieder geval op voortborduren.'

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van PSV - FC Emmen?
  • 86% PSV wint (851 stemmen)
  • 6% Gelijkspel (56 stemmen)
  • 9% FC Emmen wint (88 stemmen)

Spelersprofiel

A. Jansen


Geboortedatum:
9 maart 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Zwolle
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
77 kg

In februari stonden we op VI PRO nog stil bij het blessureleed van Jansen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer A. Jansen
Meer over A. Jansen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.