'Rentree in La Liga lonkt voor Costa: ex-werkgever doet contractvoorstel'

Reacties

Diego Costa lijkt zich in de herfst van zijn carrière op te kunnen maken voor een nieuw avontuur in La Liga. Rayo Vallecano biedt de 33-jarige aanvaller de mogelijkheid om terug te keren op het oude nest.

'Rentree in La Liga lonkt voor Costa: ex-werkgever doet contractvoorstel'
© Pro Shots

Costa is na zijn transfervrije vertrek bij Atlético Mineiro op zoek naar een nieuwe werkgever en hoopt op een rentree op de Europese velden. Rayo Vallecano heeft volgens Mundo Deportivo wel oren naar de komst van Costa, die tijdens het seizoen 2011/12 al op huurbasis in stadion Campo de Fútbol de Vallecas speelde. In zestien duels kwam de aanvaller destijds tot tien doelpunten. Na zijn terugkeer bij Atlético Madrid ontwikkelde Costa zich tot Spaans international.

Dat het Rayo Vallecano menens is, blijkt uit het uitgelekte contractaanbod. De nummer twaalf van afgelopen seizoen hoopt Costa te verleiden met een voorstel van een miljoen euro per jaar. Dat is exclusief variabelen. De aanvaller heeft aantrekkelijkere voorstellen in beraad, maar zou met zijn familie graag willen terugkeren naar Madrid. Dat spreekt dan weer in het voordeel van de club uit Vallecas, de grootste wijk van de Spaanse metropool.

Falcao
Kiest Costa voor een dienstverband bij Rayo Vallecano, dan komt hij in de kleedkamer een andere geroutineerde spits tegen. Het is niet ondenkbaar dat Radamel Falcao (36) komend seizoen zijn aanvalsparter wordt.

Spelersprofiel

Diego Costa


Geboortedatum:
7 oktober 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Lagarto
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Grêmio
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.