Rentree boegbeeld Jansen zorgt voor golf van emotie: 'Kippenvel'

Reacties

De rentree van Anco Jansen maakte zondagmiddag veel los bij FC Emmen. Het dertigjarige boegbeeld van de Eredivisie-club uit Drenthe beleefde tegen Vitesse zijn eerste Eredivisie-optreden sinds eind april. De manier waarop de fans hem verwelkomen, zorgde voor kippenvel bij trainer Dick Lukkien.

Rentree boegbeeld Jansen zorgt voor golf van emotie: 'Kippenvel'
© Pro Shots

Jansen had vorig seizoen met vijf goals en zeven assists een groot aandeel in de handhaving in het debuutseizoen op het hoogste niveau en de aanvoerder maakte zich nog populairder bij de aanhang van Emmen door zijn contract te verlengen. Zondag bleek dat die hem nog altijd een warm hart toedraagt, toen Lukkien hem eerst liet warmlopen en in de slotfase vervolgens ook liet invallen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-1).

'Het was even wennen, lang geleden. Maar fijn dat ik weer terug ben inderdaad', reageerde Jansen na zijn invalbeurt drie minuten voor tijd tegen FOX Sports. Of de enthousiaste reactie van de fans een verrassing voor hem was? 'Ze zijn me in ieder geval niet vergeten en dat is mooi. Ik ben er lang uit geweest. Als je dan zo onthaald wordt, is dat hartstikke mooi', aldus Jansen, die daarmee precies bewerkstelligde wat Lukkien hoopte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat was natuurlijk wel echt een prachtig moment', reageerde de trainer, die met het inbrengen van Jansen 'de schwung' in het stadion terug wilde brengen. 'Je weet dat als hij in gaat vallen dat er nog een extra golf van emotie door dat stadion komt. Dat gebeurde ook en ik zal je eerlijk zeggen dat ik daar echt van heb genoten. Ik stond met kippenvel op mijn armen, eigenlijk over mijn hele lichaam, toen ik zag wat dat met het stadion deed.'

Lukkien had naar eigen zeggen wel moeite om te genieten van het spel van zijn ploeg omdat hij te druk was met coachen. Jansen had er bij zijn rentree in de wedstrijdselectie wel tijd voor. 'Het is eigenlijk zonde dat je met een marge van één de rust in gaat. Want op basis van de kansen en het veldspel hadden we dat zeker kunnen uitbreiden. Nu kregen we het in de tweede helft nog lastig. Gelukkig hebben we stand gehouden.'

Kleedkamer
Bij Vitesse was er van genieten geen sprake. Het donderde in de rust wel een beetje in de kleedkamer, erkende Bryan Linssen na afloop. 'Maar ik denk dat het ook wel logisch is', zei de Vitesse-captain. 'De eerste helft speelden wij niet goed, maar ik vond Emmen wel sterk spelen. Ze hebben de voetballende kwaliteiten wel, maar ik vind ons normaal gesproken beter. Wij waren alleen niet bij machte daar iets tegenover te zetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.