'Renovatie Bayern begonnen: Tuchel belt met Engels international Rice'

Reacties

Bayern München werd zaterdag opnieuw kampioen van Duitsland, maar er is niemand in Beieren die tevreden is over hoe het seizoen is verlopen. Volgend seizoen moet het beter en de zoektocht naar mogelijke versterkingen is al in volle gang. Thomas Tuchel neemt daarbij zelf het initiatief.

'Renovatie Bayern begonnen: Tuchel belt met Engels international Rice'
© Pro Shots

Tuchel werd eind maart aangesteld bij Bayern, als opvolger van de weggestuurde Julian Nagelsmann, en is normaal gesproken ook komend seizoen nog werkzaam in de Allianz Arena. Dat geldt niet voor algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic, die zijn bedankt voor bewezen diensten. Jan-Christian Dreesen zal Kahn gaan opvolgen als CEO.

Wie de nieuwe technisch directeur wordt in München: dat is nog niet bekend. Toch wordt er al druk gezocht naar spelers die het elftal kunnen versterken en Sky heeft begrepen dat Tuchel zich hard maakt voor de komst van Declan Rice. De aanvoerder van West Ham United is bezig aan een ijzersterk seizoen en lijkt na dit seizoen klaar voor een stap hogerop.

Arsenal is serieus in de markt voor Rice (24), maar hij is dus ook in beeld bij Bayern. Tuchel (ex-Chelsea) is onder de indruk van de kwaliteiten van de 41-voudig Engels international en heeft volgens Sky reeds een telefonisch gesprek gevoerd met Rice. Daarbij zou de middenvelder hebben aangegeven dat hij best openstaat voor een verhuizing naar het zuiden van Duitsland.

Bayern is van plan om bij West Ham aan te kloppen om te informeren naar de transfervoorwaarden, zo wordt beweerd. Rice heeft bij zijn huidige werkgever nog een contract voor een jaar. Toch wordt beweerd dat West Ham rond de honderd miljoen euro wil hebben voor zijn aanvoerder. Bayerns recordaankoop is op dit moment Lucas Hernández, die in 2019 voor tachtig miljoen euro overkwam van Atlético Madrid. Voor Matthijs de Ligt betaalde Bayern vorig jaar 67 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.