René Hake blijft aan bij FC Utrecht

Reacties

René Hake blijft aan als trainer van FC Utrecht. De huidige interim-trainer sprak vandaag met de Utrechtse clubleiding over diens dienstverband. Beide partijen zetten in op een langdurige samenwerking.

René Hake blijft aan bij FC Utrecht
© Pro Shots

Beloftentrainer Hake nam begin november de taken over van John van den Brom, die koos voor een avontuur bij Genk. De clubleiding stelde Hake op interim-basis aan tot de winterstop. De laatste weken werd echter duidelijk dat de club graag ook in 2021 met de trainer verder wilde gaan.

Een dag na het gelijkspel tegen AZ (2-2) zaten de partijen met elkaar om tafel. De verwachting is dat Hake niet enkel een contract tot aan het einde van dit seizoen maar voor een langere periode tekent. De Drent beschikte overigens nog over een doorlopend contract bij Jong FC Utrecht.

De voormalig trainer van FC Twente wist in de negen wedstrijden als hoofdtrainer van de Domstedelingen maar één keer te winnen. Technisch directeur Jordy Zuidam en grootaandeelhouder Frans van Seumeren zagen echter genoeg aanknopingspunten om met Hake door te gaan. Zij zagen vanaf de tribune een strijdbaar elftal dat meer dan eens te weinig punten kreeg. Eerder liet ook de spelersgroep al weten graag met Hake door te willen gaan.

Hake begon in 2010 als eindverantwoordelijke bij FC Emmen en werkte later bij FC Twente en SC Cambuur. Na een vertrek bij de Friezen haalde FC Utrecht hem in de zomer van 2019 naar de Domstad als trainer van het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. In november schoof de club hem door naar de hoofdmacht na het vertrek van Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.