Renato Tapia: liever Feyenoord dan Lokomotiv Moskou

Reacties

Lokomotiv Moskou heeft een megacontract klaar liggen voor Renato Tapia, maar de middenvelder geeft er vooralsnog de voorkeur aan bij Feyenoord te blijven.

Renato Tapia: liever Feyenoord dan Lokomotiv Moskou

De beslissing van Tapia is een flinke tegenvaller voor Feyenoords technisch directeur Sjaak Troost, die zich deze donderdag na flinke vertraging meldde in het trainingskamp van de club in het Oostenrijkse Scheffau am Wilden Kaiser. Tapia, die vorige week met Peru nog de finale speelde van de Copa América, komt niet langer voor in de plannen van de club. Een vertrek van de speler zou bovendien wat ruimte creëren in het salarisbudget. Tapia zelf kan in Moskou ook vele malen meer verdienen dan bij Feyenoord, maar liet de club weten na zijn vakantie gewoon terug te zullen keren op trainingscomplex 1908.

Feyenoord speelt vrijdagavond in Leogang tegen Red Bull Salzburg. De volgende dag vliegt de ploeg terug naar Rotterdam, waar trainer Jaap Stam vervolgens zal gaan door selecteren. De trainer werkt momenteel met meer dan dertig spelers en wil terug naar een werkbaar aantal. 'We gaan er naar kijken', zegt Stam, 'want we blijven niet werken met zo'n grote selectie. We zullen moeten beslissen met hoeveel spelers we dat wel willen gaan doen en tegelijk bepalen wat voor onze talenten het beste is voor hun ontwikkeling. Zij moeten waar dan ook aan spelen toe komen, want de stap van Onder-19 naar het eerste is gewoon groot.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.