Rel rond Hernández dreigt: Franse arts trekt compleet andere conclusie

Reacties

De inzetbaarheid van Lucas Hernández zorgt voor tweespalt tussen Bayern München en de Franse nationale bond. In Beieren wilde men de verdediger vanwege een blessure eigenlijk niet afstaan voor de interlandperiode. In Frankrijk constateert men echter dat Hernández maar weinig mankeert en gewoon kan spelen.

Rel rond Hernández dreigt: Franse arts trekt compleet andere conclusie
© Pro Shots

Hernández bleef met knieklachten aan de kant tegen Tottenham Hotspur en 1899 Hoffenheim en Bayern wilde hem niet op pad laten gaan voor interlandverplichtingen. Maandag liet de club daartoe een statement uitgaan, maar de FIFA-reglementen schrijven voor dat clubs verplicht zijn hun spelers af te staan en dus had Bayern geen poot om op te staan.

Bondscoach Didier Deschamps liet Hernández naar het trainingskamp in Clairefontaine komen. De medische staf van Les Bleus liet de verdediger voor de zekerheid wel een MRI-scan ondergaan. Die second opinion wekte al verbazing bij Bayerns clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, maar de conclusie zal voor nog meer ergernis zorgen.

De Franse artsen stellen namelijk vast dat Hernández prima bij het nationale team kan blijven. Sterker nog: de back wordt fit genoeg geacht om minuten te maken tegen IJsland (vrijdag) of Turkije (maandag). Bondscoach Deschamps heeft al beloofd voorzichtig om te springen met zijn verdediger, maar de vraag is hoe Bayern reageert wanneer Hernández de komende dagen daadwerkelijk minuten maakt.

Wat Hernández betreft kan hij 'gewoon' in actie komen tijdens de aankomende wedstrijden. 'Ik voel me 100 procent fit en als de bondscoach me vanaf de eerste minuut laat spelen, ben ik er 100 procent klaar voor', zegt de back in de Franse pers. 'Er is geen reden om me zorgen te maken, de MRI-scan liet zien dat er niets aan de hand is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer L. Hernández
Meer over L. Hernández
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.