Rel na FIFA-prijzengala: 'Vals spel rond verkiezing Messi'

Reacties

Lionel Messi kreeg maandagavond de FIFA-award voor Wereldvoetballer van het Jaar, maar die uitverkiezing lijkt een staartje te gaan krijgen. Volgens het Italiaanse medium Tuttosport komen er meerdere claims binnen van mensen die stellen dat er is gesjoemeld.

Rel na FIFA-prijzengala: 'Vals spel rond verkiezing Messi'

Voor de award mocht uit ieder land één journalist, de bondscoach en de aanvoerder van de nationale ploeg stemmen op drie spelers. Messi zou daarbij de meeste punten hebben gekregen, vóór Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo, waardoor de Argentijn er met de prijs vandoor ging. Volgens Tuttosport is die verkiezing echter niet eerlijk verlopen.

Volgens de officiële documenten van de FIFA kreeg Messi bijvoorbeeld het maximaal aantal punten van Nicaragua-captain Juan Ramón Berrera. Op Twitter schrijft laatstgenoemde echter: 'Ik heb helemaal geen stemmen uitgebracht, alle informatie die iets anders beweert, is nep.' Zijn werkgever Real Estelí FC kwam even later met een statement, waarin die claim wordt bevestigd én wordt opgeroepen om Berrera met rust te laten.

Verdwenen
Nog opvallender is echter de situatie rondom Zdravko Logarusic, de Kroatische bondscoach van Soedan. Hij stelt namelijk dat hij op Mohamed Salah, Sadio Mané en Kylian Mbappé heeft gestemd, maar op de documenten van de FIFA zijn de namen van Salah en Mbappé veranderd in die van Messi en Van Dijk, die plotseling op één en twee staan. Op Twitter circuleert zelfs het formulier dat Logarusic zou hebben ingestuurd, waaruit inderdaad blijkt dat hij niet op de Argentijn en de Oranje-captain heeft gestemd.

Tot slot is er nog de Egyptische voetbalbond. Op de lijst van de FIFA staan alleen de stemmen van journalist Hany Daniel, die van bondscoach Shawky Gharib en aanvoerder Ahmed El Mohamady ontbreken helemaal. Zij zeggen uiteraard voor hun landgenoot Salah te hebben gekozen, maar die stemmen zijn dus niet meegeteld. De Egyptische bond heeft inmiddels een e-mail gestuurd naar de FIFA om om opheldering te vragen over de verdwenen stemmen.

Overigens gaan er ook geruchten dat de bond (die al vaker overhoop lag met Salah) expres niet op de vedette heeft gestemd, wat weer een nieuwe rel zou betekenen. Dat ontkent de bond dus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.