Rekik maakt allereerste doelpunt voor Sevilla op uitstekend moment

Karim Rekik heeft Sevilla vrijdagavond een punt bezorgd. In een moeizame en verhitte thuiswedstrijd tegen Real Valladolid maakte de verdediger in de slotfase zijn allereerste doelpunt in La Liga, waarmee hij de eindstand op 1-1 bepaalde. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden één punt.

© Imago
Sevilla
Sevilla
1 - 1
Real Valladolid

Tien minuten voor tijd bracht Anuar de bezoekers op voorsprong. De aanvaller passeerde meerdere verdedigers, stond prompt in het zestienmetergebied en rondde succesvol af. Sevilla dreigde voor het eerst sinds maart 2021 twee opeenvolgende wedstrijden te verliezen in La Liga, maar Rekik bepaalde anders. Vijf minuten voor tijd tastte Real Valladolid-doelman Sergio Asenjo volledig mis toen een voorzet van Óscar Plano werd doorgekopt door Youssef En-Nesyri. Daardoor kon Rekik van dichtbij afronden in een leeg doel: 1-1. Hij had vijftig officiële wedstrijden nodig voor zijn eerste goal voor Sevilla.

Kort na het doelpunt sloeg de vlam in de pan. Een wilde overtreding aan de zijlijn van Sevilla-invaller Lucas Ocampos op Lucas Olaza leidde tot grote woede op de bank bij de Valladolid. Daardoor ontstond een massale confrontatie op het veld. Ocampos kwam weg met geel, maar Marcos Acuña (Sevilla) en Jawad El Yamiq (Valladolid), die allebei op de bank zaten, kregen rood. Mede door het oponthoud werden acht minuten opgeteld aan blessuretijd, die in werkelijkheid tien minuten bedroeg, maar daarin werd niet meer gescoord.