Reiziger gaat voor eerste prijs bij Jong Ajax: 'Dat moet je koesteren'

Reacties

Michael Reiziger ligt op schema voor zijn eerste 'prijs' als hoofdtrainer. De 44-jarige oefenmeester staat met Jong Ajax bovenaan het klassement van de eerste periode in de Jupiler League.

Reiziger gaat voor eerste prijs bij Jong Ajax: 'Dat moet je koesteren'

De beloften van de Amsterdammers bleven maandagavond ook in hun negende competitieduel van het seizoen ongeslagen. Almere City werd dankzij doelpunten van Mateo Cassierra, Vaclav Cerny en Noussair Mazraoui met 3-0 verslagen. Reiziger was achteraf een tevreden trainer. 'Als we in de tweede helft op een hoger tempo hadden gespeeld, hadden we nog iets mooiers neer kunnen zetten', blikt hij terug bij het clubkanaal.

Daley Sinkgraven en Mitchell Dijks speelden de volle negentig minuten mee op De Toekomst. Eerstgenoemde deed dat op zijn oude positie: het middenveld. 'Dat was misschien wel even lekker voor hem', denkt Reiziger. 'Ze konden in ieder geval allebei even ritme opdoen zo.'

Door de zege op Almere City doet Jong Ajax goede zaken in het klassement van de eerste periode, die pas na de eerste twee duels in gang is gezet. In de zeven duels daarop verzamelden de Amsterdammers zeventien punten, één meer dan Fortuna Sittard en drie meer dan NEC. Als de ploeg van Reiziger wint van Go Ahead Eagles en FC Eindhoven is de periodetitel binnen.

'Dat zou zeker leuk zijn', erkent Reiziger, die nog nooit een dergelijk succes boekte. 'Dat is een prijs en alle prijzen moet je koesteren', lachte de dit seizoen debuterende hoofdtrainer om zijn eigen cliché. 'Maar natuurlijk is het leuk. Het zegt hoe we het kwartaal zijn doorgekomen, maar er is nog een lange weg te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.