Reina verklapt: 'Ik tekende bij AC Milan omdat Donnarumma weg moest'

Reacties

De 37-jarige Pepe Reina maakte onlangs de overstap van AC Milan naar Aston Villa, de club waarvoor hij zaterdagmiddag kan debuteren. In de Premier League-kelderkraker tegen Brighton & Hove Albion hoopt hij een eerste stap te zetten richting eerherstel.

Reina verklapt: 'Ik tekende bij AC Milan omdat Donnarumma weg moest'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Reina maakte in december 2000 zijn debuut voor Barcelona, maar brak pas écht door bij Villarreal. Daarna speelde hij acht seizoenen voor Liverpool, een jaartje op huurbasis bij Napoli en één seizoen bij Bayern München, voordat hij in 2015 definitief de overstap maakte naar Napoli. Die club verruilde hij anderhalf jaar geleden voor AC Milan, maar daar hield hij meestal slechts de reservebank warm. 

En daar was eigenlijk nooit de bedoeling, zo vertelt hij tegen radiozender Onda Cero. 'Ik tekende daar, omdat Giangluigi Donnarumma weg moest', verklapt hij. Daarmee doelt hij op de transfersoap rondom zijn veelbesproken collega, die zichzelf niet populair maakte bij de fans van AC Milan, door openlijk te azen op een transfer naar Paris Saint-Germain.

Die transfer kwam er niet, Donnarumma bleef, en voor Reina bleef er een rol op het tweede plan over. 'Ik heb mijn best gedaan. Mijn best om het team te helpen, om speelminuten af te dwingen en om Gigio te helpen in zijn ontwikkeling.' Maar dat was voor Reina niet meer voldoende. 'Ik vind de Premier League de meest aantrekkelijke competitie. Daarom ben ik naar Engeland gekomen. Mijn doel is om Aston Villa te helpen en weer goed te keepen, zodat me ik uiteindelijk weer gewoon voetballer kan voelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.