Reijnders reageert op interesse van FC Twente, Jansen over Gil Vicente

Reacties

Samen met trainer Pascal Jansen schoof Tijjani Reijnders aan voor het persmoment richting de belangrijke Europese wedstrijd tegen Gil Vicente. Het ging over de toekomst van de middenvelder, die als het aan hem is overduidelijk in Alkmaar ligt.

Reijnders reageert op interesse van FC Twente, Jansen over Gil Vicente
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 0
Gil Vicente
Gil Vicente

De transfercarrousel is ouderwets aan het draaien richting de laatste transferdag. Feyenoord heeft interesse in Ramiz Zerrouki en daardoor keek FC Twente richting Alkmaar voor een eventuele vervanger. De naam van Reijnders werd genoemd, maar daar kan wat hem betreft een streep doorheen. 'Voor mij is er geen enkele reden om hier weg te gaan. Ik heb het naar mijn zin hier, ik ben gewoon een AZ-speler.'

Reijnders, vroeger als jeugdspeler verbonden aan FC Twente, speelt al enkele jaren in Alkmaar. Hij moest opboksen tegen Fredrik Midtsjø, maar nu de concurrent is vertrokken naar Galatasaray heeft Reijnders een kans gekregen en gegrepen. Trainer Jansen is tevreden over de breed inzetbare Reijners. 'Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, momenteel kiest de trainer voor de positie van rechtshalf.' Jansen onderschrijft het. 'Tijjani is een heel goede speler, en goede spelers kunnen op meerdere posities ingezet worden.'

De vorige Europese wedstrijd van AZ werd een waar voetbalfeest.
© Pro Shots
De vorige Europese wedstrijd van AZ werd een waar voetbalfeest.

De naam van Reijnders kunnen we dus alvast invullen voor de wedstrijd tegen Gil Vicente, hij miste nog geen officiële wedstrijd dit seizoen. Ook in de duels met Dundee United was hij erbij. 'Na de teleurstellende uitwedstrijd tegen Dundee hebben we extra aandacht besteed aan het positiespel en het creëren van kansen. Dat leidde in de thuiswedstrijd tot het voetbal dat we nastreven', doelde Reijnders op de 1-0 nederlaag in Schotland en de 7-0 overwinning in Alkmaar.

Tijdens die ruime overwinning maakte Riechedly Bazoer zijn debuut voor AZ, maar een vervolg zit er nog niet in. De van Vitesse overgekomen speler zit niet bij de wedstrijdselectie. 'Hij is nog niet fit, maar gaat ongetwijfeld topfit worden', voorspelde Jansen. De coach liet ook weten dat het de goede kant opgaat met Jens Odgaard, terwijl Zino Vanheusden dinsdag voor het eerst volop met de groepstraining meedeed.

De eerste wedstrijd tegen Gil Vicente komt echter te vroeg voor het duo. Jansen kijkt uit naar het duel. 'Het is een typisch Portugese ploeg. Ze zijn aan de bal technisch vaardig en ze kunnen goed, kort combineren. Ze zijn vierde geworden in een pittige competitie, dus ik ben nieuwsgierig naar het niveauverschil tussen beide ploegen', analyseerde Jansen.

In het komende tweeluik staat een ticket voor de groepsfase van de Conference League op het spel. AZ schakelde dit seizoen al Tuzla City en Dundee United uit op weg naar het hoofdtoernooi, in de Eredivisie is de club begonnen met twee overwinningen. Na de eerste wedstrijd tegen Gil Vicente heeft AZ een volle week rust, de competitiewedstrijd tegen NEC is verschoven naar 1 september.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.