Redder Stevens geraakt door eerbetoon aan vriend

Reacties

De handhaving van Schalke 04 is voor Huub Stevens allerminst aanleiding de teugels helemaal te laten vieren bij Schalke 04. De redder in nood had de trouwe fans graag meer gegeven.

Redder Stevens geraakt door eerbetoon aan vriend

Hoewel het beoogde doel werd bereikt, zorgde het doelpuntloze gelijkspel tegen FC Augsburg niet voor een uitgelaten stemming bij Stevens. 'We zijn tevreden dat we ons hebben gehandhaafd in Bundesliga, maar we zijn niet tevreden met het resultaat. We hadden voor de fans graag één of meer treffers gemaakt. Maar het gaat om het doel, hoe we dat bereikten is niet zo belangrijk.'

Schalke behoeden voor degradatie was de opdracht die Stevens in maart accepteerde. Na het ontslag van Domenico Tedesco werd met succes een beroep gedaan op de trainer in ruste. 'Deze club gaat mij na aan het hart. Daarom was het een zware opgave, maar ik heb nooit getwijfeld', zei de oud-international.

Met vallen en opstaan werd lijfsbehoud bewerkstelligd. Na vier verliesbeurten op rij op eigen veld werd met de 0-0 tegen Augsburg een historische thuisnederlagenserie voorkomen. Stevens had graag de trouwe fans meer willen geven.

'Als ik zie hoe onze fans voor de wedstrijd mijn vriend eerden, dan neem je dat mee en raakt je dat', verwees hij naar het eerbetoon aan Rudi Assauer, met wie Stevens zijn succes in Gelsenkirchen vierde. De Nord-Kurve stond zondag stil bij de geboortedag van de in februari overleden oud-manager van Schalke, die op 30 april 75 jaar oud geworden zou zijn.

Stevens acht zijn klus nog niet helemaal geklaard. Na een korte pauze gaat hij weer over op de orde van de dag. 'Ik heb de jongens maandag vrijgegeven, dinsdag is er een laktaattest. Het gaat verder. De volgende trainer wil ook inzicht hebben in de waarden van de spelers.' Voormalig Huddersfield Town-manager David Wagner geldt als een voorname kandidaat om aan de slag te gaan bij Die Königsblauen.

In gesprek met VI vertelde Stevens deze week over Assauer en zijn opdracht bij Schalke 04.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.