Recordtransfer Sánchez dwingt Ajax tot actie op transfermarkt

Reacties

Ajax en Tottenham Hotspur hebben na een roerige week een akkoord bereikt over de transfer van Davinson Sánchez. De Colombiaanse centrumverdediger vertrekt voor 45 miljoen euro naar Londen, te betalen in twee termijnen. Eerder al bereikte Sanchez een persoonlijk akkoord met zijn nieuwe club over een vijfjarig contract. Met de deal is een einde gekomen aan een pokerspel op hoog niveau.

Recordtransfer Sánchez dwingt Ajax tot actie op transfermarkt

De climax vond plaats rond het duel tussen Ajax en Rosenborg BK (0-1) in de play-offs voor deelname aan de Europa League. Terwijl de selectie zich in hotel Hilton prepareerde op de wedstrijd, zat Sánchez met zijn entourage van zaakwaarnemers en adviseurs in een hotelbar pal naast De Arena, samen met een delegatie van Tottenham Hotspur. Daar kregen ze in de loop van de middag het sein dat Ajax-directeur spelerszaken Marc Overmars en Spurs-voorzitter Daniel Levy een principeakkoord hadden bereikt. Pas na de wedstrijd zette de Amsterdamse raad van commissarissen het licht op groen voor de transfer, die voor beide partijen een record betekende. Ajax incasseerde vorig jaar 32 miljoen euro van Napoli voor Arek Milik, diezelfde zomer betaalde Tottenham 35 miljoen aan Newcastle United voor middenvelder Moussa Sissoko.

Het vertrek van Sánchez diende zich afgelopen weekend al aan, toen de Colombiaan zich niet kon motiveren voor het competitieduel met Heracles Almelo. Enkele dagen eerder had Ajax een openingsbod van Tottenham Hotspur gecounterd met de mededeling dat de verdediger niet te koop zou zijn. Daarnaast kreeg Sánchez een sterk verbeterd contract in Amsterdam aangeboden. Het sorteerde geen effect, hij had zijn zinnen gezet op de Premier League. Sánchez meldde zich dinsdag en woensdag nog wel op het trainingscomplex van Ajax. Maar ondanks zijn plek in de wedstrijdselectie liet hij donderdag tegen Rosenborg op aandringen van zijn zaakwaarnemers verstek gaan, in afwachting van de laatste onderhandelingen.

Ajax maakt veertig miljoen winst op de verkoop van Sánchez, die vorig jaar voor vijf miljoen euro werd gekocht van Atlético Nacional. Na de eerdere verkoop van Davy Klaassen (Everton), Jairo Riedewald (Crystal Palace), Kenny Tete (Olympique Lyon) en Richairo Zivkovic (KV Oostende) staat de teller nu op ruim 85 miljoen euro aan transferinkomsten deze zomer. Dat bedrag kan de komende twee weken nog oplopen: Overmars bevestigde gisteren dat meerdere spelers in de concrete belangstelling van Europese topclubs staan en voegde daar aan toe de huidige kern te willen behouden. Van hen heeft vooral Kasper Dolberg de clubs voor het uitkiezen, maar tot nu toe vonden die geen gehoor bij Ajax en bij de spits.

Aan de uitgavenkant staat daar met de aankopen van Luis Orejuela, Benjamin van Leer en Dennis Johnsen en de transfervrije komst van Klaas-Jan Huntelaar en Kostas Lamprou ruim zes miljoen euro tegenover. Vanuit de kleedkamer klinkt steeds luider de roep om versterkingen. Nadat eerder al trainer Marcel Keizer en aanvoerder Joël Veltman zich daarover hadden uitgesproken, riep gisteravond ook Hakim Ziyech de clubleiding op nieuwe spelers te halen. Overmars verzekerde in De Arena dat Ajax zich nog gaat roeren op de transfermarkt, te beginnen met een opvolger van Sánchez.

VI-verslaggever Simon Zwartkruis stond na het verlies tegen Rosenborg al stil bij de chaotische zomer van Ajax.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.