Recordregen voor Rekordmeister Bayern München

Reacties

Bayern München kroonde zich zaterdag voor de 27ste keer tot kampioen van Duitsland door met 6-0 van VfL Wolfsburg te winnen. Door die zege braken de club en enkele spelers records. Hieronder een overzicht.

Recordregen voor Rekordmeister Bayern München

· Het kampioenschap betekent voor Bayern de 26ste Bundesliga-titel in de clubhistorie. In de 52 seizoenen die de club in de Bundesliga actief was, was Bayern dus gemiddeld iedere twee jaar de beste. De titel van het seizoen 1931/32 tellen we niet mee. Hierbij ging het enkel om het Zuid-Beiers kampioenschap.

· Met de vijfde titel op rij breekt Bayern het eigen record van vier kampioenschappen achter elkaar.

· Bayern werd pas twee keer sneller kampioen dan in dit seizoen. Door de zege op Wolfsburg werd de Beierse ploeg kampioen op de 31ste speeldag. In het seizoen 2013/14 was de titel al op de 27ste speeldag binnen en het seizoen ervoor één speeldag later. In totaal was Bayern pas drie keer kampioen na de dertigste speelronde.

· Arjen Robben evenaart Johan Cruijff met zijn tiende kampioenschap in zijn loopbaan. De titel met Bayern is voor de 33-jarige aanvaller de zesde in Duitsland. Eerder werd Robben met kampioen met PSV (2003), Chelsea (2005 en 2006) en Real Madrid (2008). Cruijff pakte acht keer de titel met Ajax, één keer met Barcelona en één keer met Feyenoord.

· We blijven nog even bij Robben. De Nederlander maakte tegen Wolfsburg zijn 88ste goal in 166 Bundesliga-duels. Slechts zes Bayern-spelers scoorden vaker op het Duitse hoogste niveau.

· Voor Thiago Alcântara betekende de titel met Bayern zijn achtste kampioenschap in negen jaar. De afgelopen vier jaar deed hij dat met Bayern en daarvoor vier keer op rij met Barcelona. Alleen in het seizoen 2011/12 was Real Madrid de baas.

· Ook trainer Carlo Ancelotti deelt mee in de recordvreugde. De Italiaanse oefenmeester is de eerste in zijn vak die kampioen is geworden in vier van de vijf de grootste competities van Europa. Ancelotti deed dat naast Bayern met AC Milan, Chelsea en Paris Saint-Germain.

· Philipp Lahm komt op gelijke hoogte met Oliver Kahn, Mehmet Scholl en Bastian Schweinsteiger. Zij werden allen acht keer kampioen met Bayern. Lahm was ook in dienst van Bayern tijdens het kampioenschap van het seizoen 2002/03, maar speelde toen geen wedstrijden in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.