Recordomzet en miljoenenwinst voor Feyenoord

Reacties

Feyenoord heeft financieel een prima jaar achter de rug. De Rotterdamse club boekte dankzij de inkomsten uit de Champions League een recordomzet.

Recordomzet en miljoenenwinst voor Feyenoord

Feyenoord maakte afgelopen boekjaar een winst van 11,6 miljoen euro bij een omzet van 99,4 miljoen euro. Dankzij de goede cijfers ziet de Eredivisionist opnieuw het eigen vermogen stijgen. Afgelopen boekjaar is het eigen vermogen van 24 miljoen naar 31,6 miljoen euro gegroeid.

De mooie cijfers zijn voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de deelname aan de Champions League. 'Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van Champions League-voetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs. We tikken bijna de 100 miljoen euro aan', aldus algemeen directeur Jan de Jong.

Feyenoord begroot nog voorzichtig door eventuele inkomsten uit Europees voetbal niet mee te nemen. 'Ook het spelen van Europa League-voetbal is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien', zegt De Jong. 'Feyenoord kiest er echter wel zeer bewust voor elk jaar te begroten zonder Europees voetbal, met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt.'

De vroege Europese uitschakeling van afgelopen zomer zal wel te zien zijn in de cijfers over het huidige boekjaar. De verwachting is dat de omzet op 68 miljoen euro zal uitkomen, het niveau van een jaar geleden. Wel rekent Feyenoord erop over een jaar voor de achtste keer op rij een positief bedrijfsresultaat te boeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.