Recordomzet Barcelona: bijna een miljard

Reacties

Barcelona heeft in het seizoen 2017/18 een recordomzet gedraaid van 914 miljoen euro. Nooit eerder had een voetbalclub zo'n hoge omzet.

Recordomzet Barcelona: bijna een miljard

Tegenover de inkomsten staan uitgaven van 882 miljoen euro. Netto heeft Barcelona dertien miljoen euro winst gedraaid. De club verwacht in 2021 voor het eerst een omzet te draaien van minstens een miljard euro, meldt het via de officiële kanalen.

Vorig jaar bedroeg de omzet van Barcelona nog 708 miljoen euro, maar mede door de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain valt deze nu fors hoger uit. Ook de hoge kosten die Barcelona maakte hebben alles te maken met het transferbeleid. Zo werden Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho voor meer dan honderd miljoen euro gekocht.

Barcelona schrijft al jaren zwarte cijfers. In 2011 was er voor het laatst sprake van verlies, mede dankzij de aankoop van Zlatan Ibrahimovic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.