Recordhouder Kane: 'Rooney zei al dat ik die schoen ooit terug zou krijgen'

Reacties

Italië - Engeland werd de avond van Harry Kane. De spits zorgde in de uitwedstrijd bij Italië (1-2) vanaf de penaltystip voor de tweede Engelse goal. Daarmee onttroonde de man van Tottenham Hotspur Wayne Rooney als topscorer aller tijden van Engeland. Uiteraard stond Kane na afloop voor de camera's.

Recordhouder Kane: 'Rooney zei al dat ik die schoen ooit terug zou krijgen'
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 2
Engeland
Engeland

'We voelen ons één van de beste ploegen van Europa, we moeten op de deur blijven kloppen en zijn er dichtbij. Ons optreden van vanavond heeft aangetoond dat we klaar zijn voor de volgende uitdaging. De kwalificatiereeks wordt moeilijk, maar we hopen dat we ons goed kunnen voorbereiden op volgend jaar', stak hij van wal op Channel 4.

Over de onttroonde topscorer Rooney had Kane uiteraard mooie woorden. 'Ik ben een groot fan van Wayne. Ik stond natuurlijk op het veld toen Wayne het record brak, ik weet hoeveel het record voor hem betekende en ik was zo trots op hem. Ik gaf hem een ereschoen voor het record en hij zei me toen al: 'op een dag geef ik die aan je terug'. Een speciale kerel, een absolute legende voor Engeland. Geweldig om dat van hem te horen. Dit betekent alles voor me. Ik had er zo'n zin in om weer voor Engeland te spelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het moment van zijn goal, de strafschop, voelde typisch voor Kane, nadat hij tegen Frankrijk een cruciale penalty miste op het WK. 'Het moest wel met een penalty, ja. Ik koos gewoon een hoek. Toen hij eenmaal zat, voelde ik enorm veel emotie. Een magisch moment en sowieso een geweldige avond. We hadden al zo lang niet gewonnen in Italië, het is heel speciaal om te scoren en te winnen', aldus Kane na de eerste Engelse zege op bezoek bij Italië sinds 1961.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook analist en voormalig topvoetballer Steven Gerrard deed zijn felicitaties over aan de man die ooit zijn ploeggenoot was. 'Dit is speciaal voor hem en zijn familie, zeker na dat hartverscheurende WK. Ik ben zo blij voor hem, ook vanwege alle complimenten die zijn kant op zullen komen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer H. Kane
Meer over H. Kane
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.