Recordbrekende Williams oogst lof na heldenrol in Nations League

Reacties

De keuze voor Spanje pakt voor Nico Williams vooralsnog geweldig uit. De twintigjarige aanvaller van Athletic Bilbao was maandagavond in zijn tweede interland beslissend in de Nations League-zege op Portugal (0-1).

Recordbrekende Williams oogst lof na heldenrol in Nations League
© Pro Shots
Portugal
Portugal
0 - 1
Spanje
Spanje

Williams, die - zoals zijn broer Iñaki (28) onlangs wel deed - ook voor Ghana had kunnen kiezen, leverde een kwartier na zijn entree in de 73ste minuut de assist op matchwinner Álvaro Morata. 'Voor mij is het een eer om hier te zijn. Morata heeft me verteld dat het mijn doelpunt is. Ik heb hem daar alleen gezien en ik gaf de bal aan hem', vertelde de dolgelukkige Williams aanTVE. In de Spaanse media oogstte het talent alom lof. Zo werd hij in Mundo Deportivo 'de man van het moment' genoemd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij speelde een sleutelrol in zijn tweede interland', was Morata zelf bewonderend voor zijn nieuwe aanvalspartner bij Spanje. Ook prees hij tegenover Sport de teamprestatie: 'We hebben laten zien dat we op kunnen staan als het moet. In de laatste twee toernooien nekten details ons. Bij de Nations League in de finale en bij het EK waren het penalty's in de halve finale'.

Met zijn assist vestigde Williams een nieuw record. Met twintig jaar en 77 dagen is hij nu de jongste aangever namens Spanje in de Nations League-geschiedenis. 'Hopelijk kan ik naar het WK. Dat is de beslissing van de coach', besluit Williams, in La Liga dit seizoen goed voor twee goals en twee assists in zes duels.

Iñaki Williams
Zes jaar na zijn enige optreden voor Spanje, maakte Williams' oudere broer Iñaki afgelopen week voor de tweede keer een internationaal debuut. Tegen Brazilië (3-0 verlies) maakte Williams halverwege zijn opwachting. In de daaropvolgende interland, dinsdag tegen Nicaragua (0-1 zege), mocht hij voor het eerst aan de aftrap beginnen.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
8-5
+3
11
2
Portugal
6
3
1
2
11-3
+8
10
3
Zwitserland
6
3
0
3
6-9
-3
9
4
Tsjechië
6
1
1
4
5-13
-8
4
* Actueel tot en met 26 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.