Recordbrekend Juventus is bekritiseerde Dybala dankbaar

Juventus scoort eigenlijk altijd in uitwedstrijden en deed dat ook zaterdagavond weer. De ploeg van Massimiliano Allegri schreef daardoor geschiedenis en won met 1-3 van Hellas Verona.

Juve kwam in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi al in de zesde minuut op voorsprong via Blaise Matuidi, die een rebound binnen schoot nadat Gonzalo Higuaín op de paal had geramd, en daarmee brak De Oude Dame een Serie A-record. Juve heeft nu in 23 uitwedstrijden in de Serie A op rij gescoord; het oude record van 22 duels stond ook al op naam van Juve (seizoen 2013/14).

Juve kende een uitstekende start van de wedstrijd en een schot van Higuaín werd in de tiende minuut gepakt door doelman Nicolas Andrade, terwijl El Pipita niet veel later een vrije trap in het zijnet schoot. Juve was dominant, maar werd na de kansen van Higuaín lange tijd niet meer gevaarlijk. Pas vijf minuten voor rust was er weer een moment van opwinding, toen Higuaín de voorsprong van Juve had móéten verdubbelen. Van dichtbij schoot hij echter op Nicolas.

Juve-coach Massimiliano Allegri in het fraaie Stadio Marc'Antonio Bentegodi.

Bij de rust leek er weliswaar geen vuiltje aan de lucht voor Juve, maar door het minimale verschil op het scorebord mocht Hellas blijven geloven in een goed resultaat. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft en na een klein kwartier viel ook de gelijkmaker, toen een pass van Matuidi op Sami Khedira niet in orde was. Voormalig Juve-speler Martín Cáceres pikte de bal op en liet Wojciech Szczesny kansloos met een hard schot vanuit de tweede lijn.

In Napels hoopte men al op een misstap van Juve, maar Paulo Dybala voorkwam dit. De aanvaller verkeert de laatste tijd niet in goede vorm, werd veelvuldig bekritiseerd en zat ook tegen Hellas niet lekker in de wedstrijd, maar met twee doelpunten maakte hij wel het verschil. Eerst schoot Dybala op aangeven van Stephan Lichtsteiner de 1-2 binnen (zijn eerste doelpunt in de Serie A sinds 19 november); vervolgens gooide Dybala met een geweldige individuele actie de wedstrijd op slot. Hij kwam zelfs nog dicht bij een hattrick, maar Nicolas keerde een prachtige vrije trap van Dybala en voorkwam dit.

Dankzij de 1-3 overwinning heeft Juve nu weer een punt minder dan koploper Napoli, dat vrijdag al won van Crotone en als winterkampioen het nieuwe jaar in gaat. Juve speelt woensdag in de kwartfinales van het toernooi om de Coppa Italia tegen stadgenoot Torino; volgende week zaterdag hervat de regerend landskampioen de competitie met een uitwedstrijd bij Cagliari.