Rechtsback Ludewig moet eerste nieuweling bij Willem II worden

Reacties

Eindelijk inkomend transfernieuws uit Tilburg. Althans, de bevestiging is er nog niet, maar op de dag dat Willem II John Yeboah aan MSV Duisburg gaat verhuren, staat de club op het punt om Kilian Ludewig te huren van Red Bull Salzburg.

Rechtsback Ludewig moet eerste nieuweling bij Willem II worden

De 21-jarige Ludewig is een rechtervleugelverdediger en wordt als concurrent voor Leeroy Owusu gehaald. De back kwam dit seizoen tot twee wedstrijden in Salzburg, waar hij sinds 1 juli 2018 onder contract staat. Hij kwam destijds als jeugdspeler van Red Bull Leipzig naar de Oostenrijkse Red Bull-tak. Salzburg verhuurde hem eerder aan het Engelse Barnet en aan Schalke 04.

Opvallend is dat technisch directeur Joris Mathijsen opnieuw uitkomt in Duitsland en opnieuw een speler met roots in Hamburg strikt. Ook Mats Köhlert (wiens belangen door hetzelfde zaakwaarnemerskantoor behartigd worden), Otschi Wriedt, Derrick Köhn en hebben een verleden in Hamburg. Ludewig kwam voor hij bij Red Bull terecht kwam als jeugdspeler uit voor Barsbütteler SV, Willinghusener SC en FC Sankt-Pauli. Het contract van de jonge Duitser bij zijn Oostenrijkse werkgever loopt komende zomer af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.