Rechter stelt De Vrij in gelijk: SEG moet miljoenen betalen aan international

Reacties

Makelaarskantoor Sports Entertainment Group (SEG) moet Stefan de Vrij een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro betalen. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam over de zaak die De Vrij aanspande tegen zijn voormalig management.

Rechter stelt De Vrij in gelijk: SEG moet miljoenen betalen aan international
© Pro Shots

De Oranje-international beschuldigde makelaarskantoor SEG ervan hem te hebben benadeeld tijdens zijn transfer van Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018. SEG zou zonder medeweten van De Vrij ook de belangen van Inter hebben behartigd tijdens de salarisonderhandelingen.

Het makelaarskantoor zou daarvoor een provisiesom van 7,5 miljoen euro hebben ontvangen van Inter. Nadat de ex-Feyenoorder daar kennis van had genomen brak hij met SEG en wilde hij gecompenseerd worden. Dat zou een compensatie moeten zijn voor het misgelopen salaris van De Vrij. Inter zou hem namelijk een hoger salaris hebben willen aanbieden dan de uiteindelijke 37,5 miljoen euro bruto voor vijf jaar.

Voormalig vrienden De Vrij en SEG-oprichter Kees Vos raakten zo verstrikt in een miljoenenconflict. De Vrij gaf in februari tegenover de rechter aan dat hij ervan uitging dat SEG de beste deal voor hem zou onderhandelen en niet tegelijkertijd ook de belangen van Inter zou behartigen. SEG liet daarop weten dat het duidelijk was gemaakt aan De Vrij dat het ook optrad voor Inter. Het makelaarskantoor stelde ook dat er nooit een veel hoger salaris is besproken tijdens de onderhandelingen dan de vergoeding die De Vrij heeft ontvangen.

De rechtbank kwam tot het oordeel dat SEG 4,75 miljoen euro aan De Vrij moet betalen omdat het de mededelingsplicht schond. Het is volgens de rechtbank onmogelijk om te achterhalen wat de Italiaanse topclub De Vrij zou hebben betaald als die op de hoogte was van de hoge commissievergoeding aan SEG.

Lees later vandaag meer over de zaak van Oranje-international Stefan de Vrij tegen zijn voormalig management SEG op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.