Rechter annuleert inschrijving Gavi: nieuw contract bij Barça ongeldig

Reacties

Een rechter heeft de inschrijving van Gavi bij La Liga maandag teruggedraaid. Het betekent dat het nieuwe contract van de achttienjarige middenvelder bij Barcelona ongeldig is verklaard.

Rechter annuleert inschrijving Gavi: nieuw contract bij Barça ongeldig
© Pro Shots

Gavi tekende onlangs een nieuw contract bij Barcelona, dat hem wilde belonen voor zijn stormachtige doorbraak. Door die nieuwe verbintenis lag de Spaanse international ook weer vast tot medio 2026, waardoor de Catalanen niet bang hoefden te zijn dat hij zou worden weggekaapt door een Europese topclub.

La Liga weigerde echter het nieuwe contract van Gavi goed te keuren, omdat Barcelona met zijn salarishuis boven het door de Spaanse competitie vastgestelde plafond uitkwam. De club tekende beroep aan en werd in het gelijk gesteld, maar nu heeft een rechter die beslissing volgens Spaanse media weer teruggedraaid.

Volgens de rechter heeft Barcelona een dag te laat beroep aangetekend tegen de beslissing van La Liga, waardoor Gavi nu weer staat ingeschreven als jeugdspeler. Het is nog onduidelijk welke consequenties dat precies heeft. Zijn oude contract liep komende zomer af, waardoor hij na dit seizoen in principe transfervrij zou kunnen vertrekken.

De kans is dus aanwezig dat Barcelona een van zijn beste spelers gratis ziet vertrekken. Het was voor de rechtbank eerder nog reden La Liga terug te fluiten. Dat zou voor Barcelona namelijk een 'onherstelbaar verlies' zijn. Gavi kreeg na de inschrijving ook een nieuw rugnummer, maar hij mag vooralsnog wel met het nummer 6 blijven spelen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.