Real sluit nieuwe nummer zeven direct in de armen na beauty

Reacties

Mariano Díaz is dankbaar voor het warme welkom bij zijn rentree voor Real Madrid. De zomeraankoop betaalde woensdagavond het vertrouwen van de club terug door met een fraai afstandsschot de eindstand op 3-0 te bepalen in de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma.

Real sluit nieuwe nummer zeven direct in de armen na beauty

De 25-jarige Díaz speelde tussen 2011 en 2017 al bij Real Madrid en werd eind augustus voor 21,5 miljoen euro van Olympique Lyon teruggehaald naar Estadio Santiago Bernabéu. De spits moest sindsdien geduldig zijn en mocht woensdagavond eindelijk weer in het wit – én met rugnummer zeven (Díaz heeft het nummer van Cristiano Ronaldo overgenomen) – het veld op. De staande ovatie bij zijn entree was al mooi en hij bekroonde zijn invalbeurt door de bal na een pass van Marcelo in de kruising te schieten.

De back-up voor Karim Benzema verscheen na afloop voor de camera van Movistar en toonde daar zijn dankbaarheid: 'Zo heb ik altijd ontvangen willen worden. Ik ben erg blij met mijn rentree en met deze overwinning op een ploeg die vorig seizoen maar één stap verwijderd was van de Champions League-finale. Of ik nerveus was? Nee, totaal niet. Ik voelde wel druk, maar speelde niet gehaast. Ik wilde gewoon hard werken om meer kansen af te dwingen bij de coach.'

Julen Lopetegui, de opvolger van Zinedine Zidane, was zeer te spreken over de eerste wedstrijd van Díaz. 'Hij speelde als een echte Real Madrid-speler. Hij heeft alles gegeven en met die goal de beloning gekregen. Ik ben erg blij voor hem. Ik vertelde hem dat het goed was voor het groepsgevoel als hij zou scoren en hij heeft geluisterd', zei de coach lachend tijdens zijn persconferentie.

Lopetegui liet Keylor Navas onder de lat beginnen tegen de Romeinen, wat erop lijkt te wijzen dat hij heeft gekozen voor een tussenoplossing: Navas keept in de Champions League en Thibaut Courtois krijgt de voorkeur in La Liga. De Belg keepte in de competitie de laatste twee wedstrijden. Lopetegui wilde woensdagavond nog geen duidelijkheid geven: 'Welke beslissing we ook maken, we kiezen altijd voor een goede optie. Dat is alles wat ik erover kwijt wil.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.