Real-rentree blijft uit: Internazionale gaat aan de haal met Hakimi

Reacties

Internazionale heeft zich versterkt met Achraf Hakimi. De 21-jarige vleugelverdediger komt voor naar verluidt 40 miljoen euro over van Real Madrid, dat hem de afgelopen twee seizoenen stalde bij Borussia Dortmund.

Real-rentree blijft uit: Internazionale gaat aan de haal met Hakimi
© Pro Shots

Hakimi werd in het seizoen 2017/18 voor de leeuwen gegooid in Bernabéu, toen hij de geblesseerde Dani Carvajal moest vervangen. Een vaste basisplaats veroveren zat er niet in, waarop de Marokkaans international opteerde voor een transfer op huurbasis naar Borussia Dortmund.

Bij de Duitse club was Hakimi de afgelopen twee jaar niet weg te denken uit de basis. Als een van de TGV's op de flanken speelde de wingback een belangrijke rol in het systeem van coach Lucien Favre.

Ondanks zijn uitstekende prestaties in Dortmund besloot Real Madrid in te stemmen met het bod van Internazionale, dat naast het vaste bedrag mogelijk ook nog maximaal vijf miljoen euro aan bonussen moet betalen. Het contract van Hakimi met De Koninklijke liep in 2022 af.

Hakimi onthulde in maart in gesprek met El Chiringuito dat hij sinds zijn vertrek bij Real Madrid geen contact meer had gehad met de club. 'Ik blijf er rustig onder, ik heb nog tot juni een contract bij Dortmund. Als ik daarna de kans krijg bij Real, zal ik daar heel blij mee zijn. Krijg ik die kans niet, dan ga ik naar een andere club waar ik me verder wil ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.