Real raakt op stoom en ziet Benzema en 'El Muro' Courtois mijlpaal bereiken

Reacties

Real Madrid heeft voor de tweede keer in een week tijd huisgehouden. Na de 6-0 zege op Galatasaray ging zaterdag Eibar voor de bijl in La Liga.

Real raakt op stoom en ziet Benzema en 'El Muro' Courtois mijlpaal bereiken
© Pro Shots
Eibar
Eibar
0 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Drie weken geleden boekte Barcelona een regelmatige 0-3 overwinning bij Eibar en zaterdag was na een half uur al duidelijk dat ook Real Madrid zou zegevieren in Ipurúa. De Koninklijke, met Champions League-held Rodrygo op de bank, opende na zeventien minuten de score. Benzema schoot met links raak nadat Federico Valverde en Luka Modric weliswaar voor grote verwarring hadden gezorgd in de Eibar-defensie, maar niet konden afronden.

Aan de eerstvolgende Real-aanval hield de formatie van Zinedine Zidane een penalty over. Arbiter Adrián Cordero had geen andere keuze na een overtreding van Pablo De Blasis op Eden Hazard. Sergio Ramos maakte geen fout vanaf de stip, waardoor Real al snel op rozen zat. Zeker nadat Benzema in minuut 28 eveneens succesvol aanlegde vanaf elf meter, nadat deze keer Lucas Vázquez onreglementair werd gestuit in de zestien. Voor de 31-jarige Fransman betekende dat zijn 157ste competitiegoal voor Real Madrid, waarmee hij de zesde plaats in dit klassement veroverde ten koste van de iconische Ferenc Puskás.

Clubtopscorers Real Madrid:

Speler La Liga-goals voor Real Madrid
Cristiano Ronaldo 311
Raúl 228
Alfredo Di Stéfano 216
Carlos Santillana 186
Hugo Sánchez 164
Karim Benzema 157
Ferenc Puskás 156

In het tweede bedrijf speelde De Koninklijke het duel geroutineerd uit en werd het via Valverde - een droge knal vanaf de rand van het zestienmetergebied - nog 0-4. Door de zege verovert Real Madrid in elk geval voor even de eerste plaats in La Liga. Later op de avond kan Barcelona, dat in Camp Nou aantreedt tegen Celta de Vigo, het puntentotaal van de Spaanse recordkampioen evenaren.

Ondertussen is Thibaut Courtois al 533 minuten zonder tegendoelpunt, een betere reeks dan zijn voorganger Keylor Navas ooit neerzette. Aan het begin van dit seizoen kreeg de Belg nog veel kritiek omdat hij niet altijd een stabiele indruk maakte. Tijdens het treffen met Club Brugge (2-2) in de Champions League werd Courtois zelfs uitgefloten door delen van de altijd kritische Real-aanhang. De Belg bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer, volgens verhalen wegens een paniekaanval. Real Madrid ontkende dit en meldde dat de sluitpost te kampen had met uitdrogingsverschijnselen.

Sinds die avond is de stemming omgeslagen. Courtois hield de nul tegen achtereenvolgens Galatasaray, Leganés, Real Betis en opnieuw Galatasaray, waarna de krant Marca zaterdag zijn hele cover spendeerde aan Courtois. El Muro, werd de ex-keeper van Chelsea genoemd. Die muur werd door het povere Eibar bijna niet getest.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.