Real Madrid zet reuzenstap richting landstitel in duel met twee gezichten

Real Madrid heeft maandagavond een enorme stap richting de Spaanse landstitel gezet. Na een indrukwekkende eerste helft en een benauwde tweede bedrijf haalden Los Blancos de drie punten op in Granada.

Granada
Granada
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real won al zijn acht wedstrijden na de coronabreak en stevende zo in een rap tempo af op het eerste kampioenschap sinds 2017. De ploeg van coach Zinedine Zidane blaakte dan ook van het vertrouwen in de openingsfase van het duel met Granada. De thuisploeg, die nog in de race was voor de Europese tickets, werd in eigen huis van het kastje naar de muur gestuurd.

Real was buitengewoon dominant en kwam na tien minuten op voorsprong. Ferland Mendy was mee opgestoomd en pegelde de bal vanuit een moeilijke hoek in het dak van de goal: 0-1. Vijf minuten later was het de beurt aan clubtopscorer Karim Benzema. De Fransman werd bediend door Luka Modric, kapte zijn tegenstander uit en legde de bal in de verre hoek. Met zijn negentiende La Liga-treffer van het seizoen leek hij de wedstrijd al te beslissen.

De bezoekers hadden in de eerste helft ruim 75 procent balbezit, maar verzuimden de score verder uit te bouwen. Granada begon daardoor toch nog met hoop aan de tweede helft en terecht, zo bleek. Vijf minuten na rust schoot Darwin Machís de bal tussen de lange benen van Thibaut Courtois door: 1-2. Het was pas de derde tegentreffer voor de Belg in negen wedstrijden sinds de herstart.

Plotseling was Granada weer helemaal terug in de wedstrijd. De thuisploeg gooide de schroom van zich af en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Het leverde een aantal hachelijke momenten voor het doel van Real op. Courtois hield zijn ploeg met enkele prima reddingen in leven, terwijl Sergio Ramos een inzet van Ramón Azeez vijf minuten voor tijd van de lijn haalde.

Het slotoffensief van Granada bleef zo zonder resultaat. Real overleefde de storm en zet Barcelona zo weer op vier punten. De Madrilenen kunnen zich komende donderdag met een zege op Villarreal tot kampioen kronen.