Real Madrid worstelt zich dankzij Asensio naar zege op Espanyol

Real Madrid heeft zaterdag met moeite gewonnen van Espanyol. De Koninklijke maakte geen overtuigende indruk en dankte de overwinning uiteindelijk aan een treffer van Marco Asensio.

Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Espanyol
Espanyol

Trainer Julen Lopetegui gaf na het overtuigende optreden tegen AS Roma in de Champions League (3-0) een aantal spelers rust. Zo startten Álvaro Odriozola, Nacho en Dani Ceballos en zaten Gareth Bale, Mariano Díaz en Marcelo op de bank. Het was Isco die de eerste kans kreeg voor Real. Hij schoot na vijf minuten net naast. Pablo Piatti deed even later aan de andere kant hetzelfde namens de bezoekers uit Barcelona.

Espanyol liet Real het spel maken en kwam er af en toe uit, bijvoorbeeld na 25 minuten via Hernán Pérez. De aanvaller dwong keeper Thibaut Courtois tot een redding. Real hield de overhand en kwam vlak voor rust op 1-0. Een schot van Luka Modric werd geblokt en de bal kwam terecht bij de vrijstaande Marco Asensio, die hard raak schoot in de verre hoek. De VAR keek nog wel even of de Real-aanvaller buitenspel stond, maar de treffer werd toegekend. Het was de eerste goal van het seizoen voor Asensio.

In de tweede helft zette Espanyol wat meer aan en kregen de gasten meer mogelijkheden. Zo profiteerde Borja Iglesias bijna van een fout van Sergio Ramos. De ervaren verdediger van Real leed knullig balverlies en de aanvaller van Espanyol probeerde het met een lobje. Courtois was gezien, maar de bal belandde op de lat. Daarna nam Real de controle weer over en kopte Ramos tegen de vuisten van Diego López na een sublieme voorzet van Isco met de buitenkant van zijn rechtervoet.

In de slotfase scoorden beide ploegen niet meer, waardoor Real een nipte zege boekte en in ieder geval voor even aan kop gaat in La Liga. Het nog foutloze Barcelona speelt zondag de derby tegen Girona en kan dan op vijftien punten komen. Real heeft er dertien.