'Real Madrid wacht op ontslag Mourinho bij Man Utd'

Reacties

José Mourinho geldt als kandidaat nummer één om de zwaar bekritiseerde Julen Lopetegui op te volgen als coach van Real Madrid. Volgens El País is er tussen de clubleiding van de Spaanse grootmacht en de Portugese manager van Manchester United al contact geweest over een terugkeer.

'Real Madrid wacht op ontslag Mourinho bij Man Utd'

Mourinho is al gepolst door José Ángel Sánchez, de directeur van Real Madrid die het beleid van president Florentino Pérez tot uitvoering moet brengen. Het is niet voor het eerst dat laatstgenoemde denkt aan het terughalen van The Special One. Mourinho was ook al in beeld toen Rafael Benítez halverwege het seizoen 2015/16 werd ontslagen. Toen werd Zinedine Zidane uiteindelijk intern doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer.

Van eind mei 2010 tot de zomer van 2013 had Mourinho al de leiding in Estadio Santiago Bernabéu. Hij werd één keer landskampioen in Spanje. In het seizoen 2011/12 doorbrak Real de hegemonie van het Barcelona van Pep Guardiola. Het vertrek van Mourinho verliep allesbehalve soepel. Zo raakte hij in conflict met verschillende leiders binnen de selectie.

Volgens de berichtgeving uit Spanje wacht Mourinho nu op zijn ontslag bij Manchester United om bij Real Madrid aan de slag te kunnen. Bij de Engelse topclub staat hij al een tijd onder druk na een onrustige start van het seizoen. In de transferzomer was er bovendien al frictie tussen de manager en de clubleiding over het gebrek aan investeringen. Voor Mourinho zou het vanwege de financiën geen optie zijn om zelf een einde te maken aan het dienstverband. Hij werd maandag op de persconferentie nog gevraagd naar zijn toekomst en eventuele interesse van Real. 'Ik heb hier een contract en ben gelukkig in Manchester. Ik wil mijn contract tot de laatste dag uitdienen, ik denk alleen maar aan Manchester United', reageerde de trainer die nog tot medio 2021 vastligt.

Het heeft er ondertussen alle schijn van dat Lopetegui aan zijn laatste week als coach van Real Madrid bezig is. De voormalige bondscoach van Spanje beleeft een rampzalige periode. De Koninklijke heeft sinds 22 september al niet meer gewonnen en scoorde in de laatste vijf duels ook maar één keer. Er is dan nog het geluk dat Barcelona ook niet in opperbeste doen is en dat de achterstand op de Catalaanse koploper daardoor nog maar vier punten bedraagt. Pérez zou overwegen om Santiago Solari als trainer van het tweede elftal door te schuiven om de periode zonder Mourinho te overbruggen.

Zowel Real Madrid als Manchester United komt dinsdagavond uit in de Champions League. The Mancunians spelen thuis tegen Juventus, de Madrilenen ontvangen Viktoria Plzen. Zondag volgt in Camp Nou om 16.15 uur El Clásico.

'Begrijpelijk dat Mourinho de assistent van Chelsea een stomp op zijn neus wilde geven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.