Real Madrid verrast met aanstellen Spaanse bondscoach Lopetegui

Reacties

Julen Lopetegui wordt de nieuwe trainer van Real Madrid. Hij volgt de vertrokken Zinedine Zidane op. De huidige bondscoach van Spanje tekent een contract voor drie seizoenen in de Spaanse hoofdstad. De overstap is opvallend: eind mei verlengde Lopetegui zijn contract met de Spaanse bond nog tot medio 2020.

Real Madrid verrast met aanstellen Spaanse bondscoach Lopetegui

Lopetegui (51) gaat met de Spaanse ploeg eerst naar het WK, vervolgens neemt hij het roer over bij Real Madrid. Dit betekent dat Lopetegui uiterlijk midden juli zijn rol van trainer kan oppakken bij Real Madrid, de WK-finale wordt op 15 juli afgewerkt. 

De Spanjaard staat twee jaar als bondscoach voor de groep van Spanje, eerder in zijn carrière was hij trainer van FC Porto, het tweede elftal van Real Madrid en Rayo Vallecano. In zijn loopbaan als keeper kwam Lopetegui uit voor onder andere Real Sociedad, Real Madrid en Barcelona. In Spanje komt de overstap van Lopetegui als een donderslag bij heldere hemel, zijn naam werd geen enkele keer genoemd door de pers.

Real Madrid moest op zoek naar een nieuwe trainer nadat de succesvolle Zidane zijn vertrek aankondigde. De Fransman won drie keer achter elkaar de Champions League met De Koninklijke, maar vond het na dit seizoen een juist moment om te vertrekken.

Lopetegui wacht samen met president Florentino Pérez een pittige transferzomer. Het gonst van de geruchten rond Real Madrid, met in de hoofdrol sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Beiden hintten na de gewonnen Champions League-finale tegen Liverpool (3-1) op een vertrek in de hoofdstad.

Real Madrid wordt ook veelvuldig gelinkt aan Neymar, die door Paris Saint-Germain vorig jaar nog de duurste speler (222 miljoen euro) in de geschiedenis werd. In Spaanse media worden bedragen van 260 miljoen genoemd. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.