Real Madrid stoomt clubicoon Rául klaar voor het grote werk

Reacties

Clubicoon Rául krijgt in het nieuwe seizoen Real Madrid Castilla onder zijn hoede. De 41-jarige oud-spits lijkt daarmee te worden klaargestoomd voor het grote werk.

Real Madrid stoomt clubicoon Rául klaar voor het grote werk

Rául was al trainer van Real Onder-18 en maakt nu dus promotie naar het B-elftal van De Koninklijke, dat uitkomt in de Segunda División B. De voormalig clubtopscorer aller tijden van de club, die met 323 doelpunten alleen Cristiano Ronaldo (450 goals) boven zich hoeft te dulden, haalde onlangs zijn UEFA Pro-licentie en mag nu dus op eigen benen staan als trainer.

De verwachting was al dat Raúl zou worden doorgeschoven naar het tweede elftal van Real, dat volgens Spaanse media in de voormalig aanvoerder op termijn de trainer van de hoofdmacht ziet. Zinedine Zidane, momenteel weer de hoofdcoach van Real en in zijn eerste periode al uiterst succesvol, bewandelde dezelfde weg, net als de in maart ontslagen Argentijn Santiago Solari.

Rául groeide sinds zijn debuut op zeventienjarige leeftijd in 1994 al snel uit tot boegbeeld van Real, waarvan hij tot zijn vertrek naar Schalke 04 in 2010 jarenlang aanvoerder was. De eeuwige nummer 7, die met 741 officiële duels het record van meeste wedstrijden voor Real nog wel in handen heeft, won met Los Blancos drie keer de Champions League en werd zes keer kampioen van Spanje.

Raúl speelde bij Real één jaar samen met Cristiano Ronaldo, die hem in 2015 onttroonde als topscorer aller tijden.
Raúl speelde bij Real één jaar samen met Cristiano Ronaldo, die hem in 2015 onttroonde als topscorer aller tijden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.