Real Madrid stelt teleur, Danjuma laat kans op heldenrol in Bernabéu liggen

Real Madrid is zaterdagavond voor de tweede keer in dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen. Villarreal, met een bedrijvige Arnaut Danjuma in de voorhoede, hield de ploeg van Carlo Ancelotti op een doelpuntloos gelijkspel. De gasten lieten de kansen op een verrassende uitzege onbenut.

Real Madrid
Real Madrid
0 - 0
Villarreal
Villarreal

Real staat bovenaan in La Liga en heeft dat vooral te danken aan de geweldige statistieken van Karim Benzema, die al op acht doelpunten en zeven assists staat. Zaterdagavond wist de Fransman die prachtige cijfers niet verder op te schroeven. Real speelde een teleurstellende wedstrijd en Benzema kwam te weinig in balbezit in de posities waar hij gevaarlijk zou kunnen worden.

Villarreal was in de eerste helft de betere ploeg en Danjuma kreeg een goede mogelijkheid om de score te openen. De Nederlander kwam van links goed naar binnen en creëerde zo een schietkans voor zichzelf, maar Thibaut Courtois had een uitstekende redding in huis. Later schoot Danjuma na een goede actie net naast. Ook Paco Alcácer liet zich gelden, maar ook hij slaagde er niet in om Villarreal op voorsprong te schieten. Real noteerde in de eerste helft geen enkele doelpoging.

In de tweede helft was er een goede kopkans voor Éder Militão, voordat Danjuma zich weer liet zien. Deze keer was zijn schot niet goed geplaatst en kon Courtois zonder moeite redden. De keeper kwam even later met de schrik vrij, toen de inzet van Alcácer voorlangs ging en Pau Torres bij de tweede paal nét tekort kwam om binnen te tikken. Real probeerde zelf ook wel gevaar te stichten, maar de defensie van Villarreal stond goed en gaf nauwelijks iets weg.

Pas acht minuten voor tijd ontstond er wat opwinding voor het doel van de bezoekers. Invaller Isco kreeg een open kopkans en vond doelman Gerónimo Rulli op zijn pad. Aan de overkant verdedigde Nacho goed toen Rubén Peña op weg naar de openingstreffer leek en zo eindigde het treffen in Estadio Santiago Bernabéu in 0-0. Voor Villarreal-coach Unai Emery was dit de dertigste keer dat hij een uitwedstrijd bij Barcelona of Real coachte en pas de tweede keer dat hij niet verloor, na een eerder gelijkspel met Valencia in Madrid (ook 0-0). De manager zal echter het gevoel hebben dat een eerste overwinning er deze keer zeker in heeft gezeten.