Real Madrid slaat na flits Vinícius gaatje in top van La Liga

Real Madrid heeft zondagavond dankzij een overwinning op Sevilla een gaatje geslagen in de top van La Liga. In de slotfase van het duel in Estadio Santiago Bernabéu maakte Vinícius Júnior het verschil.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Vinícius (21) is bezig aan zijn vierde seizoen bij Real en dit is nu al zijn meest succesvolle. De Braziliaanse aanvaller krijgt het vertrouwen van coach Carlo Ancelotti en betaalt dat vertrouwen terug met doelpunten, assists en prachtige acties. Zondagavond werd hij met een flits de matchwinner tegen Sevilla, waardoor koploper Real nu vier punten voorstaat op de achtervolgers.

De avond begon nog vervelend voor Real, want in de twaalfde minuut kopte Rafa Mir Sevilla op voorsprong. De spits werd bij een hoekschop helemaal vrijgelaten en werkte de bal tegendraads binnen. Thibaut Courtois zag er bij deze goal niet heel sterk uit, maar zat er wél erg goed bij toen Mir het even later probeerde met een hard schot. De keeper kwam met de schrik vrij toen Lucas Ocampos de lat raakte.

Real liet zich in een vermakelijke eerste helft zelf ook zien voor het vijandelijke doel, maar kwam pas op gelijke hoogte toen doelman Bono in de fout ging. De goalie reageerde niet goed op het schot van afstand van Éder Militão en Karim Benzema stond op de juiste plaats om de 1-1 binnen te prikken. Voor de spits betekende het alweer zijn zestiende goal van dit seizoen, uit achttien wedstrijden.

De tweede helft kwam moeizaam op gang. Real en Sevilla leken vooral bang om een tegendoelpunt te krijgen en lieten lange tijd niet veel zien. In de slotfase ging Real dan toch nog op zoek naar de zege en daar werd de thuisploeg voor beloond. Vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd dribbelde Vinícius naar het centrum en ramde hij de bal in de bovenhoek. Voor de Braziliaan betekende dit zijn negende competitiegoal van het seizoen.

Na de treffer van Vinícius had Sevilla nog maar een paar minuten om een punt te redden. Oussama Idrissi werd als invaller in de ploeg gebracht en hij zag Courtois in blessuretijd met een prachtige redding op een kopbal de 2-2 voorkomen. Zo komt Real op 33 punten: vier meer dan Atlético Madrid en Real Sociedad en vijf meer dan Sevilla. Volgende week wacht de topper tegen Sociedad.