Real Madrid neemt gigantische afkoopsom op in nieuw contract Valverde

Reacties

Real Madrid laat er geen twijfel over bestaan: de toekomst van Federico Valverde ligt in de Spaanse hoofdstad. De club uit Madrid maakt dinsdag bekend dat het contract van de 23-jarige middenvelder is opengebroken en verlengd tot medio 2027. Volgens de krant El Mundo Deportivo staat er een gelimiteerde afkoopsom van één miljard euro in het contract van Valverde.

Real Madrid neemt gigantische afkoopsom op in nieuw contract Valverde
© Pro Shots

Real geeft met de contractverlenging een duidelijk signaal af dat Valverde een speler is dit de club de komende jaren moet gaan dragen. Gezien het feit dat zijn vorige verbintenis doorliep tot medio 2025 was de noodzaak tot verlengen nog niet enorm groot. Dat Real dat nu toch doet, zegt veel over het vertrouwen dat De Koninklijke heeft in de Uruguayaan.

Valverde kwam in 2016 over van Peñarol en brak in het seizoen 2018/19 door bij Real. Daarvoor mocht hij rijpen bij de beloften van Real Madrid Castilla en Deportivo La Coruña. Valverde is inmiddels 29-voudig international van Uruguay en speelde al meer dan honderd wedstrijden voor Real. Volgens de krant El Mundo Deportivo staat er een gelimiteerde afkoopsom van één miljard euro in het contract van Valverde.

Real slaat zo een nieuwe slag. Vorige week werd het contract van Karim Benzema al verlengd. Ook voor hem zou één miljard euro op tafel moeten komen om de clausule in zijn verbintenis te activeren. Eerder verlengden Luka Modric, Dani Carvajal en Thibaut Courtois ook al.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.