'Real Madrid legt hoogste transfersom ooit opzij voor Operación Haaland'

Reacties

Spaanse media staan er vol mee deze vrijdag: Real Madrid zou Operación Haaland nieuw leven hebben ingeblazen. Het Noorse fenomeen zou in de zomer van 2024 naar Santiago Bernabéu moeten komen.

'Real Madrid legt hoogste transfersom ooit opzij voor Operación Haaland'
© Pro Shots

De Madrileense sportkrant AS schrijft dat Real Madrid de komst van Haaland tot de hoogste prioriteit heeft bestempeld. Dat heeft alles te maken met de situatie van Karim Benzema. De verwachting is dat de 35-jarige spits, die eind vorig jaar nog de Ballon d'Or veroverde, zijn contract binnenkort gaat verlengen tot de zomer van 2024.

© Pro Shots

Real is hard op zoek naar een spits die de erfenis van Benzema daarna kan gaan dragen. De Fransman moest dit seizoen ook al dertien duels missen, trainer Carlo Ancelotti loste dat vaak op door Rodrygo naar het centrum van de voorhoede te halen. De toekomst van de Braziliaan lijkt echter vooral op de rechterflank te liggen.

Real hoopt dat spitsenprobleem in 2024 op te lossen met Haaland. Volgens AS kunnen Los Blancos dan immers profiteren van een speciale clausule in het contract van de spits bij Manchester City. Door die clausule, waarvan het bestaan overigens door meerdere partijen is ontkend, zou Haaland voor een gelimiteerde transfersom op te halen zijn.

Het gaat volgens Spaanse media om een bedrag van tussen de 220 en 240 miljoen euro. Daarmee zou Haaland de duurste speler in de geschiedenis van het voetbal worden. Dat record staat nu nog op naam van Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrok.

Haaland heeft in Manchester nog een contract tot medio 2027. Hij voerde afgelopen zomer al gesprekken met Real, maar toen werd een transfer als onlogisch bestempeld, omdat Benzema in de vorm van zijn leven verkeerde. Haaland vertrok daarop naar City. Mogelijk vertrekt hij in de toekomst alsnog naar de Spaanse hoofdstad.

Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.