Real Madrid laat Reguilón gaan, maar wel met clausule van de angst

Reacties

Tottenham Hotspur heeft de komst van Sergio Reguilón bevestigd. De linksback wordt voor dertig miljoen euro overgenomen van Real Madrid, dat nog wel een optie heeft bedongen waarmee de Spanjaard snel kan terugkeren.

Real Madrid laat Reguilón gaan, maar wel met clausule van de angst
© Pro Shots

De komst van Reguilón sluit bij Tottenham aan op het tactische plan dat José Mourinho voor ogen heeft met de huidige selectie. Waarschijnlijk kiest de Portugees voor een 3-4-3-systeem, met zomeraankoop Matt Doherty als rechterwingback en nieuweling Reguilón in een zelfde rol op links. De 23-jarige Madrileen maakte vorig seizoen als aanvallende linksback grote indruk tijdens zijn huurperiode bij Europa League-winnaar Sevilla.

Bij Real Madrid was er bij de terugkeer van Reguilón niet direct plek voor de linkspoot. In de selectie van Zinedine Zidane krijgen Ferland Mendy en Marcelo nog de voorkeur voor de plek links in de verdediging. Toch ziet de Spaanse kampioen nog wel toekomst in de international, zo blijkt wel uit de terugkoopclausule van 45 miljoen euro.

Het doet denken aan de weg die Dani Carvajal afgelegd heeft richting een basisplaats bij Real Madrid. De rechtsback werd in 2012 voor vijf miljoen euro verkocht aan Bayer Leverkusen en keerde een jaar later voor zes miljoen euro al terug bij De Koninklijke. Spaanse topclubs werken wel vaker met dergelijke terugkoopclausules, die ook wel clausules van de angst genoemd worden. Manchester United ging bij de onderhandelingen over Reguilón niet akkoord met zo'n clausule en voor Tottenham bleek die terugkoopoptie geen probleem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.