Real Madrid laat 'Japanse Messi' minuten maken in La Liga

Reacties

Het Japanse talent Takefuso Kubo is dit seizoen te bewonderen in La Liga. Alleen niet in het shirt van Real Madrid. De Spaanse grootmacht verhuurt de achttienjarige spelmaker aan het gepromoveerde Real Mallorca.

Real Madrid laat 'Japanse Messi' minuten maken in La Liga

De behendige Kubo maakte deze zomer indruk in de voorbereiding bij Real, maar komt niet in aanmerking voor speelminuten in de hoofdmacht nu alle sterren weer zijn aangesloten. De talentvolle Japanner is in de ogen van de clubleiding echter wel klaar voor een seizoen op het hoogste niveau, waardoor Mallorca nu voor een seizoen de beschikking krijgt over het linksbenige talent.

Kubo tekende deze zomer transfervrij voor Real. Voor de viervoudig international van Japan betekende dat een terugkeer in Spanje, aangezien hij tussen 2011 en 2015 al in de jeugdopleiding van Barcelona speelde. De Catalanen moesten hem echter laten gaan wegens een straf voor het onreglementair aantrekken van minderjarige spelers, waarna FC Tokyo het talent aantrok.

In eigen land speelde Kubo inmiddels al 24 wedstrijden in de J-League, waarin hij vijf keer scoorde. Nu mag de Japanse Messi, de bijnaam die hij kreeg wegens zijn verleden bij Barcelona en zijn fysieke gelijkenissen met de Argentijnse ster van de Catalanen, het dus laten zien op het hoogste niveau van Spanje. Real Valladolid had ook interesse, maar verloor de strijd om het talent van Mallorca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.