Real Madrid laat gouden kans liggen: Atlético blijft buiten handbereik

Reacties

Real Madrid heeft een gouden kans laten liggen om koploper Atlético Madrid binnen handbereik te krijgen. Bij winst maandagavond op Real Sociedad én winst zondag op Atlético zou Real Madrid op gelijke hoogte komen met de rivaal. Maar bij de eerste horde ging het al mis.

Real Madrid laat gouden kans liggen: Atlético blijft buiten handbereik
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Na vier zeges op rij was Real Madrid stadgenoot Atlético genaderd tot op drie punten, maar dankzij een overtuigende zege op Villarreal had Atlético de druk toch weer bij de concurrentie gelegd. Beide Madrileense clubs hadden tot maandagavond 24 duels achter de rug, maar het was aan Real om in de 25ste wedstrijd van het seizoen het gat weer te verkleinen tot drie punten. De Koninklijke zou dan aankomende zondag hoogstpersoonlijk het gat volledig kunnen dichten. Dan staat namelijk Atlético - Real op de planning.

Maar om dat gat aanstaande zondag volledig te kunnen dichten, was maandagavond dus wel een zege op Real Sociedad nodig. En dat bleek bepaald geen makkelijke klus voor de ploeg van Zinedine Zidane.  Sterker nog: Real Madrid kwam goed weg dat de bal niet al vroeg op de stip ging. Nacho Monreal ging naar de grond na een duel met Casemiro, maar een strafschop kwam er niet. In het restant van de eerste helft was het wel Real Madrid dat het gevaarlijkst was. Zo kopte Mariano Díaz op de lat, schoot Casemiro rakelings naast en werd een verwoestende poging van Luka Modric gekeerd. Het bleef zodoende 0-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die 0-0 stand werd tien minuten na rust wél doorbroken. Echter niet door Real Madrid, maar door Real Sociedad. Monreal legde de bal neer bij de tweede paal en daar kreeg Portu het met een knappe kopbal voor elkaar om de bal via de onderkant van de lat in het doel te krijgen. Zidane en consorten keken zodoende tegen een 0-1 achterstand aan en dat noopte Zidane om na 61 minuten een driedubbele wissel toe te passen. Díaz, Isco en Marco Asensio gingen naar de kant, Hugo Duro, Vinícius Júnior en Rodrygo kwamen in de ploeg om nog twee goals te maken in het resterende half uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real Madrid kreeg dan ook kans op kans op de 1-1, maar het leek meer niet te gaan lukken voor de ploeg van Zidane. Casemiro miste zowel kop- als schietkansen en ook Rodrygo zag zijn poging nipt langs de verkeerde kant van de paal gaan. Dit alles tot grote frustratie van de geblesseerden op de tribune: Sergio Ramos, Eden Hazard, Karim Benzema en Dani Carvajal. Ook de gewisselde Luka Modric kon het niet maar aanzien en schopte tegen een van de stoeljes.

De frustratie maakte vlak voor tijd echter nog plaats voor hoop toen Vinícius tóch nog de 1-1 maakte. Verder dan de gelijkmaker kwam het niet meer. Daarmee hield Real Madrid alsnog een punt over aan het duel met Real Sociedad, maar dat was dus niet genoeg om Atlético binnen handbereik te krijgen. De achterstand op de stadgenoot is door het gelijkspel nu nog vijf punten. Een achterstand die zondag verkleind kan worden tot twee punten in het Wanda Metropolitano.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
7
Villarreal
38
15
13
10
60-44
+16
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.