Real Madrid krijgt pak slaag van wervelwind Sevilla

Real Madrid is er niet in geslaagd om de koppositie over te nemen van Barcelona. De ploeg van Julen Lopetegui werd woensdagavond in de eerste helft weggeblazen door Sevilla en ging met harde cijfers onderuit.

Sevilla
Sevilla
3 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Barcelona verloor eerder op de avond van Leganés en daardoor had Real slechts een punt nodig om naar de eerste plaats op de ranglijst te stijgen. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Real het altijd moeilijk heeft, werden de hoofdstedelingen in een spectaculaire eerste helft echter op een ruime achterstand gezet. Sevilla (opnieuw zonder Quincy Promes in de basiself) was veel feller en veegde zijn tegenstander werkelijk van de mat.

Na slordig balverlies van Marcelo kwam Sevilla na ruim een kwartier op een verdiende voorsprong. Jesús Navas brak door en behield het overzicht, waarna hij met een tikje opzij André Silva de score liet openen. Vier minuten later ging Navas er na een vlijmscherpe counter opnieuw vandoor en ditmaal wilde hij voor eigen succes gaan. De aanvaller schoot op het lijf van Real-keeper Thibaut Courtois, die niet kon voorkomen dat Silva uit de rebound zijn tweede van de avond maakte.

Pas na deze treffer deed Real wat terug. Sevilla-doelman Tomás Vaclík kon het schot van Gareth Bale niet keren, maar werd gered door de paal. Aan de overkant kreeg ook Courtois hulp van het aluminium, voordat Wissam Ben Yedder er op aangeven van Franco Vázquez alsnog 3-0 van maakte. Real leek nu voor een onmogelijke missie te staan. Luka Modric deed kort na rust weliswaar wat terug, maar zijn goal werd afgekeurd door de VAR, vanwege buitenspel.

Real kwam in de tweede helft beter voor de dag dan in de eerste vijfenveertig minuten. Vaclík zat de bezoekers echter dwars, met uitstekende reddingen op pogingen van Modric en Bale, en laatstgenoemde schoot in kansrijke positie ook nog naast. Promes kwam aan de kant van Sevilla twintig minuten voor tijd als invaller in het veld en hij kwam tegen tien man van Real te staan, omdat Marcelo geblesseerd uitviel op het moment dat Lopetegui al drie keer gewisseld had.

Met een man minder zat een memorabele comeback er niet in voor Real, dat zo zijn eerste nederlaag van het seizoen leed. De Champions League-houder blijft door de zeperd tweede staan in La Liga, met evenveel punten als lijstaanvoerder Barcelona. Aankomende zaterdag wacht voor Real de topper tegen stadgenoot Atlético Madrid.

Valencia
Valencia
1 - 1
Celta de Vigo

Ongelooflijk maar waar: Valencia heeft ook na zes speelronden nog geen wedstrijd gewonnen in dit La Liga-seizoen. De ploeg van Marcelino kwam thuis tegen Celta de Vigo op voorsprong via Michy Batshuayi, die na een heerlijke steekpass van Gonçalo Guedes in de 25ste minuut raak schoot, en dit doelpunt leek lange tijd voldoende te zijn voor de eerste driepunter. Negen minuten voor tijd kwam Celta echter op gelijke hoogte: Iago Aspas kopte een voorzet vanaf links uitstekend binnen.

Valencia heeft nu vijf van zijn eerste zes duels gelijkgespeeld, terwijl er met 2-0 werd verloren van Espanyol. Met slechts vijf punten staat de Champions League-deelnemer op de teleurstellende vijftiende plaats in La Liga. Zaterdag gaat Valencia op bezoek bij Real Sociedad en in Baskenland hopen Los Che dan eindelijk een competitieoverwinning te kunnen vieren.